ELÁN odohrá na Slovensku dva megakoncerty, oslávi 30 rokov od vydania albumu Hodina slovenčiny!

Legendárny Elán sa po rokoch opäť chystá na turné po Slovensku a Česku! Pre slovenských fanúšikov pripravil dva megakoncerty v Bratislave a v Košiciach. Živých nás nedostanú, odkazuje najúspešnejšia kapela v dejinách slovenskej populárnej hudby. Takto nazvala svoj zatiaľ posledný album aj turné, na ktoré už intenzívne skúša. Zahrá na ňom novinky, ale aj nestarnúce pecky ako „Csaba neblázni“, „Nie sme zlí“, „Stužková“, „Kaskadér“ alebo „Sestrička z Kramárov“.  Na veľkolepý návrat má Elán dobrý dôvod. Vlani uplynulo 30 rokov od vydania ich najúspešnejšieho albumu Hodina slovenčiny. Nenechajte si ujsť koncert legendárneho Elánu 28. októbra v Bratislave a 30. októbra v Košiciach.

Ikona slovenskej a českej populárnej hudby, skupiny Elán, sa po rokoch chystá na turné po Česku a Slovensku. U nás vystúpi v Bratislave a v Košiciach  a odpáli to vo veľkom štýle!

„Sme na scéne už neuveriteľných 48 rokov a nič nás nezlomilo. Koncom 60. rokov minulého storočia začínalo spolu s Elánom ďalších 200 kapiel. Dnes ich je tu z našej generácie len pár. Po rokoch vieme, že tajomstvom dlhovekosti hudobnej skupiny je to, že musí jednoducho vydržať. A tí ostatní to nedokázali. Postupne sa upili alebo unavili, pohádali a rozpadli. My dúfame, že nás živých nedostanú,“ vraví frontman kapely Jožo Ráž.

Koncerty Elán odohrá tak ako sa na legendu patrí – v najväčších koncertných halách v oboch mestách! Fanúšikov plánuje presvedčiť, že kapela je stále vo forme.

„Turné sme nazvali podľa nášho posledného albumu, ktorý sme vydali pred dvoma rokmi – Živých nás nedostanú. Zahráme teda aj piesne z neho, ale čo by to bol za koncert bez našich najväčších hitov.  „Csaba neblázni“, „Nie sme zlí“, „Stužková“, „Kaskadér“ alebo „Sestrička z Kramárov“, tieto piesne už ku koncertom Elánu neodmysliteľne patria, “ doplnil Ján Baláž.

Najúspešnejšia slovenská kapela v histórii populárnej hudby má na návrat na koncertné pódiá dobrý dôvod. Vlani uplynulo 30 rokov od vydania jej najúspešnejšieho albumu Hodina slovenčiny. Aj ten plánuje Elán spolu s fanúšikmi vzkriesiť.

„Pamätníci sa môžu vrátiť do čias, keď boli tínedžermi. Mladá generácia zas môže zažiť niečo z atmosféry vtedajších koncertov. Elán má stále čo povedať. Oslovuje všetky vekové kategórie,“ uzatvára manažér kapely Vladimír Moško.

Skupina Elán vznikla v roku 1968. Vydala 14 štúdiových albumov a získala neuveriteľných 25 platinových ocenení. Je úspešná už takmer polstoročie, pričom bez problémov vypredala v roku 2007 aj slávnu Carnegie Hall v New Yorku. Elán na oboch koncertoch vystúpi v pôvodnej zostave Jožo Ráž – basová gitara, spev, Jano Baláž – sólová gitara, sólový spev, Vašo Patejdl – klávesy, spev, Peter Farnbauer – gitara, Ľubo Horňák – klávesy, Boris Brna – bicie. Dychovú sekciu tvorí: Richard Šimurka – saxofón, flauta, Martin Haas – trombón a Samo Šimek – trúbka. Elán zahrá v Bratislave na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu a v Košiciach v Steel Aréne. Vstupenky sú dostupné v sieti Ticketportal.sk. Všetky informácie: www.elan.cz .

ELÁN – ŽIVÝCH NÁS NEDOSTANÚ
28.10.2016 Bratislava – Zimný štadión Ondreja Nepelu
 30.10.2016 Košice – Steel Aréna

elan 2 BRATISLAVA - bez log2

Zdroj: PROPAGANDA HOUSE