Elektronickú smršť na Uprising prinesie Modestep.

Fanúšikovia Uprising festivalu sa už za posledné týždne dočkali mien ako Alborosie, Tarrus Riley, Dubioza Kolektiv, Sugarhill Gang či Nneka. V jeho line-up však nikdy nebola núdza ani o silné mená zo svetovej elektronickej scény a aj na deviaty ročník si organizátori prichystali špecialitu – Zlaté piesky tentokrát zažijú britskú crossoverovú smršť menom Modestep!

Tvrdé jadro kapely tvoria dvaja bratia, spevák Josh a Tony, ktorý sa kapele stará o elektronickú zložku hudby. Ako radi hovoria, pochádzajú síce z Londýna, ale narodili sa v online svete, ktorý im otvoril neomedzené možnosti a vďaka YouTube sa ich prvý singel Feel Good stal svetovou senzáciou s desiatkami miliónov videní. Zvuk Modestep ukončil dlhoročné boje medzi tábormi rockerov a fanúšikov elektronickej hudby. Ich originálny a energický mix dubstepu, drumnbassu a tvrdých rockových gitár a bicích im zabezpečil miesto na akciách ako Coachella či Download, supportovali metalové kapely aj headlineovali elektronické festivaly.

Súčasná internetová doba praje ľuďom, ktorí sa neboja spájať dokopy nemysliteľné a práve to vystrelilo Modestep do áčkovej hudobnej ligy. Kvôli ich vyťaženosti a neustálemu koncertovaniu v Severnej Amerike, Európe aj Ázii majú na konte síce len dva albumy, avšak práve networking na festivaloch im umožnil pri tom druhom s názvom London Road spolupracovať s pestrou škálou medzinárodných umelcov ako Teddy Killerz, Skindred či The Partysquad.

Na augustový Uprising tak dôjde zostava, ktorá s heslom „dubstep je mŕtvy, nech žije Modestep“ predstaví budúcnosť crossoverovej hudby! Ich energická show už rozpútala nejeden moshpit a ich skladby sú ako stvorené pre veľký festivalový dav bažiaci po riadnom vybláznení sa. Čerešnička na záver festivalovej sezóny je preto jasná, bratislavské Zlaté Piesky dostanú 26. a 27. augusta nádielku tej najlepšej hudby, na ktorú žiaden návštevník Uprisingu len tak nezabudne! Vstupenky, rovnako ako VIP lístky s množstvom výhod zoženiete v sieti Ticketportal a na stránke festivalu www.uprising.sk.

www.fb.com/uprisingreggaefestival
www.uprising.sk

PREDPREDAJ: https://www.ticketportal.sk/event.aspx?id=21698

Uprising-Reggae-Festival-2016-fb

Zdroj:  Uprising