Elektronický projekt producenta a šéfa labelu Opal Tapes Stephena Bishopa Basic House v A4!

Basic House je hudobný projekt Stephena Bishopa, zakladateľa prevažne kazetového labelu Opal Tapes. 15. novembra v A4 predstaví svoju pestrú sonickú koláž zloženú z pulzujucej rytmiky pod nánosmi lo-fi a organických zvukových plôch.

Jeho originálny a inovátorský prístup a labelu Opal Tapes sa v súčasnosti dostáva čoraz viac pozornosti aj v renomovaných zahraničných médiách ako sú Wire alebo Quietus.

https://digitalisrecordings.bandcamp.com/track/i-dont-remember-acid
https://digitalisrecordings.bandcamp.com/track/64-bummer
https://www.facebook.com/pages/Basic-House/221859887882412
https://www.facebook.com/opaltapes

Zvukové plochy a modulárne experimenty nám predstaví aj lokálny projekt .soundscapes, ktorý svojím koncertom uvedie novinku Tides of Voltage, ktorá im nedavno vyšla na Exitabe – labeli združujúcom zásadný počet lokálnej alternatívnej scény. Ich živé vystúpenie, ktoré je založené na zvuku analógových experimentov, však ide ďalej ako ich albumový zvuk a ponúka im tak priestor na potemnelú elektronickú improvizáciu.

https://exitab.exitmusic.org/album/tides-of-voltage-2
https://www.facebook.com/pointsoundscapes

Jacques Kustod sa pridáva k .soundscapes a týmto koncertom avizuje príchod svojho debutového EP Hit The Lights, taktiež s podporou Exitabu. Jeho súčasný zvuk sa pohybuje medzi negatívnou house music so silnou kozmickou tématikou a záujmom kombinovať tanečnú rytmiku a zvukový experiment. Live vystúpenie ponúkne materiál úplne nezávislý od EP, ktoré bolo vytvorené exkluzívne pre tento večer.

https://soundcloud.com/jacques-kustod
https://www.facebook.com/jacqueskustod

Viac informácií: https://www.a4.sk/program/2013-11-15-21-00
Online predpredaj vstupeniek: https://a4.interticket.sk/arrivalorder.php?eid=3754&aid=172&vid=37
FB event: https://www.facebook.com/events/493763274054852/

bh3

Zdroj: A4