Emir Kusturica: Na Slovensko sa vždy rád vraciam, spomínam na romantické chvíle!

Jeden z najvýraznejších európskych filmárov a skvelý hudobník Emir Kusturica už o dva týždne vystúpi na Slovensku a veľmi sa na to teší! O to viac, že na Bratislavu má romantické spomienky. Naša krajina je mu veľmi blízka, kedysi mal totiž priateľku zo slovenskej metropoly. Emir Kusturica vystúpi v Bratislave v rámci nevídaného projektu – dvojkoncertu s Michalom Horáčkom. Oboch skvelých umelcov spája jedinečná poetika a silné hudobné motívy. Emir Kusturica mieri do Bratislavy s 10-člennou  formáciou No Smoking Orchestra. Vystúpi po boku českého textára, básnika a producenta Michala Horáčka a jeho hostí v koncertnom recitáli „Na cestě“. Nenechajte si ujsť jedinečné balkánske a české hity na jednom pódiu. Už 1. marca v Inchebe, v hale B0!

Jeden z najkreatívnejších európskych umelcov Emir Kusturica sa chystá na unikátny koncert v Bratislave. Na Slovensko sa veľmi teší, pretože na našu krajinu má špeciálne spomienky.

„Študoval som vo vtedy ešte Československu a oba vaše národy mám veľmi rád. Vaša mentalita a temperament je mi veľmi blízka. Na Slovensko mám navyše romantické spomienky, keďže som kedysi mal priateľku z Bratislavy. Koncertoval som už v rôznych slovenských mestách a vždy sa mi dostalo ohromného prijatia. Veľmi ma to teší a vážim si to,“ uviedol Emir Kusturica. 

2

Slávny umelec sa do povedomia slovenského publika zapísal predovšetkým skvelými filmami, ktoré sa vyznačujú jedinečnou poetikou a sú plné temperamentnej hudby.

„Hudba je mojou obrovskou vášňou. V No Smoking Orchestra som gitaristom aj spevákom. Na bratislavskom koncerte zahráme energické rockové skladby obohatené o prvky folku, popu, tanga, či dokonca techna. Okrem gitary budú znieť aj bicie, klávesy, akordeón, husle, saxofón a dokonca i tuba,“ dodal Emir Kusturica.

Famózny balkánsky umelec aj po 60-ke stíha nesmierne veľa vecí. Priznáva, že je hyperaktívny, ale takto mu to vyhovuje.

„Vlastne ani neviem ako všetky svoje aktivity zvládam. Môžem však povedať, že takmer vôbec nerelaxujem. Jednoducho to neviem. Ak nefilmujem alebo nehrám, píšem knihy, pilotujem helikoptéru alebo vymýšľam iné veci,“ usmieva sa Emir Kusturica.

Emir Kusturica je balkánsky režisér a hudobník, ktorý študoval na českej FAMU. V Bratislave vystúpi na exkluzívnom hudobnom podujatí s 10-členným bosniansko-srbským zoskupením No Smoking Orchestra, ktoré hrá temperamentné melódie.

Na dvojkoncerte sa predstaví aj fantastický Michal Horáček s recitálom „Na cestě“. Ponúkne v ňom hudobné vstupy striedané s hovoreným slovom. Bude ho sprevádzať 5-členný orchester sólistov, herečka a speváčka Lenka Nová, rodený Valach s talianskymi predkami František Segrado a herec, spevák a muzikant Ondřej Ruml. Nenechajte si ujsť výnimočný koncert 1. marca v Inchebe, v hale B0. Vstupenky sú dostupné na www.ticketportal.sk  a www.predpredaj.sk. Koncert prináša Agentúra Topfest.

Zdroj: PROPAGANDA HOUSE