Ešte ani nedozneli dozvuky z krstu 14. CD a Jadranka ohlásila ďalší titul

Speváčka Jadranka Handlovská, z ktorej srší balkánsky temperament len pred nedávnom (24.09. 2024) pokrstila svoj v poradí 14. album Žiť je nádherné. Spolu s Patrikom Hermanom, Jarkou Kováčovou, Jozefom Oklamčákom a Jurajom Štofkom okrem krstenia albumu predstavili aj debutové vianočné turné Jadranky s titulom Vianoce s Jadrankou 2024 tour, ktoré počne prvým koncertom už v piatok 22.11. 2024 v bratislavskom Dome kultúry Dúbravka a zavŕši koncertom v Žiline v sobotu 14.12. 2024 v Dome Odborov.

„Už na krste som v rozhovoroch pre média avizovala, že ešte pred samotným vianočným turné vyjdem na svet s veľkou novinkou… Dnes nastal ten správny okamih, kedy chcem oznámiť veľkú novinku! Vydávam svoju historicky prvú LP platňu,“ prezrádza legendárna Jadranka.

Na platni nájdu fanúšikovia balkánskej hudby tie najväčšie hity, ktoré trojnásobná bronzová Slávica počas svojej 26. ročnej kariéry naspievala. Na platni nebude chýbať ani jedna z vianočných skladieb, ktorá sa nachádza na poslednom 14. CD Žiť je nádherné.

„Vinyl platňa je pre mňa veľmi vzácny titul. Pamätám si, keď som ako malá cez víkendy sedela doma s rodičmi a starými rodičmi a hral nám gramofón a na ňom tie legendárne dnes už oldies hity. Dnes má doma gramofón už len málokto a je to naozaj len vzácnosť, no zároveň LP platne sa rok čo rok vracajú späť do módy. Vyvoláva to vo mne istý kus nostalgie a povedala som si, že ku návratu LP platní na trh prispejem aj ja,“ zdôverila sa Jadranka.

A práve tento počin jej ku jej kariére dodáva ďalšie prvenstvo – ako prvá speváčka stredného prúdu v 21. storočí vydáva LP platňu. „Tým, že sú platne vzácnosť aj v dnešnej dobe, aj tá moja je vzácnosťou. Dala som vylisovať iba symbolických 250 kusov a teda platne nebudú na predajných pultoch. Tým, že som na platňu zvolila rovnakú grafiku ako aj na 14. album Žiť je nádherné či turné Vianoce s Jadrankou 2024, budem krstiť LP platňu na každom jednom vianočnom koncerte v rámci tohtoročného vianočného turné. Áno, platňa bude pokrstená dokopy sedemkrát na 7 koncertoch a v 7 mestách po celom Slovensku. Krstiť ju budú moji hostia Števo Hruštinec, Hergottovci a aj môj adoptívny syn Enzo s manželkou Silviou, ktorí mi vinyl zabezpečili. Ku nim vyberiem vždy aj náhodne jedného diváka z publika, ktorý platňu taktiež pokrstí a okrem samotnej pokrstenej platne fanúšik dostane aj môj CD balíček, ktorý bude obsahovať aj najnovšie 14. CD. Ak chce byť niekto držiteľom mojej debutovej LP platne mal by prísť na jeden z mojich vianočných koncertov, kde bude si možné platňu kúpiť,“ uzavrela držiteľka 4 zlatých a platinových platní za predaj CD nosičov Jadranka Handlovská.

Vstupenky na turné Vianoce s Jadrankou sú v predaji na Predpredaj.sk.

VIANOCE S JADRANKOU 2024
22.11.2024 – Bratislava (Dom Kultúry Dúbravka)
23.11.2024 – Zvolen (Dom kultúry Podborová)
26.11.2024 – Levice (Kino Junior)
29.11.2024 – Martin (Kino Moskva)
30.11.2024 – Košice (Historická radnica)
06.12.2024 – Svit (Kultúrny dom)
14.12.2024 – Žilina (Dom Odborov)

TS