Etella Diamant – Again

Dlhé roky bolo ticho, ale teraz sa nebo vyjasnilo. Downtempové prechádzky Ettelly Diamant sú éterickejšie než „extáza svätej terezy“, ako keď sa vyberiete na turistiku po horách bez mapy. Priestorový dojem, acidové rytmy domorodých tancov, zaoblené zvuky a neha, ktorá hladí.

Ak sa budeme baviť o kyslom jazze alebo zlomených beatoch, musíme sa vyvarovať beztvarého dojmu obligátneho ambientu s krehkým vokálom. Pokiaľ sa bavíme o vychádzke do prírody, nie je tam Skanska ani opustený posed s výhľadom na stráň, lane uháňajúce do tmy. Triphop?

ettella_diamant-photo_helena_matouakova-01

EP z roku 2004 bolo ako dlhý preddavok, ale nový materiál nesklamal. Nie je to ten zdrvujúci, samovražedný alebo prenatálny triphop v lone zúfalstva. Je to snový kaleidoskop, ktorý úspešne mieša posmutnelú eleganciu s hutným a farebným beatom, radosť aj melanchóliu v plnej kráse…

Nový album electro-indie popovej kapely Ettella Diamant – Again s éterickým hlasom speváčky Sylvie Menyhértovej, známej predovšetkým vďaka spolupráci so skupinou Puding Pani Elvisovej, vychádza na Deadred Records, Starcastic Records a v spolupráci s časopisom Vlna 10. decembra 2014 na CD, LP a ako download vo formátoch MP3, FLAC a AAC.

ed-again-CD

Album je v rámci digitálnej distribúcie dostupný na platformách iTunes, Spotify, Deezer, Google Play atď. a stiahnuteľný aj z Bandcamp profilu kapely a zo stránok oboch vydavateľstiev. Distribúciu CD a LP na Slovensku zabezpečuje Wegart. Nahrávanie albumu prebiehalo v domácom štúdiu kapely, o mastering skladieb sa postaral GaEx vo svojom štúdiu Gargle&Expel v Dubline. Kolega z labelu Vlado Ďurajka a.k.a. Autumnist je autorom dizajnu obalu.

Pilotný singel Deadlock z albumu Again vyšiel 1. decembra 2014 na Deadred / Starcastic ako free download a stal sa Singlom týždňa relácie Nová hudba, ktorej veríme na Rádiu_FM. O tri remixy sa postarali Autumnist, Yellowbrilla a a Abnormal. K skladbe momentálne pripravuje videoklip štúdio Kamikadze.

ed-again-LP

ETTELLA DIAMANT – AGAIN
Deadred Records / Starcastic Records / Vlna 2014
Formát: CD, 12’’ vinyl (crystal clear, limitovaná edícia), MP3/FLAC/AAC
Vychádza: 10. December 2014
DR-030 / STC-48
Zoznam skladieb:
1. Positive
2. Deadlock
3. Angst
4. Future Ex
5. Gate
6. Dusk
7. Hypnogen
8. Happy End

Album Again so všetkými dostupnými formátmi: ettelladiamant.bandcamp.com/album/again
Singel Deadlock (free download): ettelladiamant.bandcamp.com/album/deadlock-single

www.deadred.sk
www.starcasticrecords.cz
www.vlna.sk
www.wegart.sk

ed-again_cover_800px

Zdroj: Deadred Records*