Fantastický program pre deti na MDD v SND!

Slovenské národné divadlo pripravilo na Medzinárodný deň detí pestrý program pre najmenších divákov, ktorí svoj sviatok budú môcť osláviť originálne už túto sobotu 1. júna 2013 od 10.00 do 17.00 h v novej budove SND.

„Úprimne sa teším ako malé dieťa na MDD v SND, zažijem to po dlhých rokoch a určite budem po celý ten čas pri všetkých akciách. Nechám sa prekvapiť svojimi kolegami, som zvedavý, aké pestvá našim najmenším divákom pripravia. Verím, že zaľudníme naše divadlo a deti sa spolu s rodičmi budú v našich priestoroch cítiť ako doma. Veď o to nám ide vlastne ide v prvom rade, chceme aby zažili niečo neobvyklé,  inšpirujúce, aby nás navštevovali s potešením. Takže milé deti a aj tí skôr narodení, príďte a nechajte sa prekvapiť… Určite vás nesklameme. Sme tu pre vás a veríme, že si nájdeme spoločnú reč,“ povedal generálny riaditeľ SND Marián Chudovský.

Deti rozveselia všetky tri súbory Slovenského národného divadla. Okrem obnovenej premiéry tanečnej rozprávky Narodil sa chrobáčik v Balete SND môžu návštevníci zavítať aj do Činohry SND na obľúbenú rozprávku Mechúrik – Koščúrik, po ktorej ich čaká hudobné stretnutie s hercami pod názvom Spievaj ako Mechúrik. Tešiť sa tiež môžu na skvelý hudobný príbeh Kominárik v Opere SND, ktorého „predskokanom“ bude interaktívne predstavenie Kominárik ako ho nepoznáte.

Ďalšími sprievodnými aktivitami MDD v SND budú aj bezplatné kurzy. Detských záujemcov o herectvo si zoberie pod patronát členka Činohry SND Božidara Turzonovová, nádejných spevákov povedie sólista Opery SND František Ďuriač a mladým milovníkom baletu sa budú venovať pedagógovia z Tanečného konzervatória Evy Jaczovej.

Moja NAJ rozprávková knižka ponesie názov čítania detských kníh s hercami SND, no novú budovu Slovenského národného divadla ovládne aj Street Dance Academy Laciho Strikea s ukážkami z pripravovaného tanečného predstavenia Júlio a Romea, interaktívne pásmo s pesničkami Daniela Heviera Guliver hľadá kamarátov a vystúpenia Bratislavského bábkového divadla – Muzikanti, alebo o Zlatej trúbkeGašparko s Kubom v Krištáľovom kaštieli. Pri príležitosti sviatku detí navyše SND otvorí výstavu známeho ilustrátora Vladimíra Krála pod názvom Portrét neznámeho.

Zábavným sprievodcom MDD v SND bude moderátor Ludwig Bagin, z ktorého rúk si víťazi súťaží pre deti prevezmú zaujímavé ceny. Chýbať nebudú ani maľovanie na tvár, tvorivé dielne, vystúpenie skupiny Kapelanti a ďalšie atrakcie. Návštevníci Slovenského národného divadla sa počas Medzinárodného dňa detí budú cítiť ako doma aj vďaka komfortnej obývačke od partnera MDD v SND – značky robotického vysávača iRobot: „Sme naozaj veľmi radi, že sa môžeme zapojiť do zábavy, ktorá je v tento deň určená nielen pre deti, ale vlastne pre celú rodinu. V našej obývačke si budú môcť vyskúšať, aká je to zábava, keď doma nikto nemusí vysávať,  pretože za nich povysáva robotický kamarát iRobot, “ povedal produktový manažér značky iRobot  Ivan Mucha.

Vstup na sprievodný program počas MDD v SND je voľný. Vstupenky na predstavenia Narodil sa chrobáčik, Mechúrik – KoščúrikKominárik sú v predaji v pokladniciach SND aj on-line prostredníctvom portálu navstevnik.sk. Bližšie informácie o programe počas Medzinárodného dňa detí v Slovenskom národnom divadle, vrátane bezplatných kurzov, sú dostupné na portáli www.snd.sk.

Zdroj: SND