Fanúšikom IMT Smile sa kráti čas na výber pesničiek!

Prešovská skupina IMT Smile dôveruje svojim fanúšikom a opäť ich zapojila do svojej činnosti. Na výber pesničiek, ktoré odznejú v marci na troch klubových koncertoch v Bratislave, Banskej Bystrici a Prahe, majú necelý týždeň.

Priebežné výsledky sú zatiaľ prekvapujúce, pretože veľa hlasov dostali aj také skladby, ktoré sa nikdy neobjavili v rádiách. Zatiaľ vedie Bozk, na prvý singel Nepoznám fanúšikovia nedajú dopustiť. Hlasovanie sa skončí v pondelok 25. februára.

Pesničky skupiny IMT Smile v sebe skrývajú mnoho príbehov a tak ako vznikali, písala sa aj história skupiny. Od chvíle, keď sa objavili na albumoch, začali žiť svojim vlastným životom a stali sa súčasťou ľudí, ktorí si k nim našli cestu. Pesnička Nepoznám uviedla IMT Smile na slovenskú hudobnú scénu a Miro Tásler si spomína na legendárnu vetu Laca Lučeniča, s ktorým vtedy pracovali v štúdiu. „Priniesli sme demo a Laco nám povedal: „Načo sa budeme hrať na Američanov, keď sme Angličania?“

Teraz si najobľúbenejšie pesničky IMT Smile vyberajú samotní fanúšikovia. Na základe hlasovania na stránke imtsmile.com sa medzi tie, ktoré odznejú naživo sa dostali aj také skladby, ktoré neboli hrávané v rádiách. „Niektoré pesničky majú zostať „utajené“. V tom je možno aj ich čaro. Jednotliví ľudia si ich objavia sami pre seba. Vo vydavateľstve sme neboli tlačení k tomu, žeby sme mali zaradiť takú alebo onakú pesničku. Po tejto stránke sme mali vždy absolútnu slobodu,“ hovorí Ivan Tásler.

Systém hlasovania nájdu fanúšikovia na stránke imtsmile.com a na webe Rádia Expres. Pesničky, ktoré dostanú od fanúšikov najviac hlasov odznejú naživo 8.3. v Bratislave, Ateliér Babylon, 13.3. v Banskej Bystrici, Ministry of Fun a 14.3. v Prahe, Palác Akropolis.

Zdroj: Edo Kopček z manažmentu IMT Smile