Fates Warning sa predstavia v rámci Theories of flight Tour 2017 aj v Bratislave!

Fates Warning sa vrátili v lete s monumentálnym albumom, snáď najsilnejším v ich pozoruhodnej kariére. Album „Theories of flight“ prinášajú aj svojím európskym fanúšikom a to už 3. februára 2017 v bratislavskom MMC klube. Na aktuálnom turné ich bude sprevádzať gitarista Michael Abdov.

V rámci hudobného štýlu „progressive metal“ sú spoločne s krajanmi Dream Theater a Queensryche považovaní za jeho priekopníkov. Odvážni metaloví experimentátori prešli ako väčšina hudobných zoskupení personálnymi zmenami. Výnimkou zostal len gitarista Jim Matheos, ktorý je členom kapely od založenia a má výrazný vplyv na „rukopis“ Fates Warning.

Mateos ako gitarista sa vyznačuje zvláštnou žánrovou anomáliou, gitarové sóla vkladá do skladieb menej, ako je v progmetale obvyklé. Nepúšťa sa do nekonečných sól, ale sa sústreďuje na náladu, na dokreslene melódii do najmenších detailov, zajímaným spôsobom sa pohráva s rytmikou sprievodnej gitary.

Od roku 1997 najskôr ako príležitostný hosť, neskôr na plný úväzok prijal člensktvo vo Fates Warning známy basgitarista a štúdiový producent Joey Vera (Anthrax, OSI, Armored Saint…). Bicie aj na poslednom albume nahral dnes už tiež stabilný člen Fates Warning, skúsený technik a svetová bubenícka špička, Bobby Jarzombek (Halford, Sebastian Bach, Riot).

Fates Warning doposiaľ nahrali dvanásť štúdiových albumov, dva koncertné záznamy a jednu kompiláciu. Album Disconnected (2000) produkoval slavný Terry Brown (Rush, The Rolling Stones, The Who, Joe Cocker, Jimi Hendrix, Eagles…)
„Fanúšikovia aj žurnalisti často prisudzujú Dream Theater zásluhy na rozkvetu progresívneho metalu na konci 80. a začiatkom 90. rokov. Pravdou ale je, že Fates Warning to robili už roky pred nami.“ Mike Portnoy (ex-Dream Theater, ex-Avenged Sevenfold)

Ako predkapely sa predstavia Armored Dawn, Fallen Arise.

Lístky sú k dispozícii v sieti Ticketportal

Zdroj: Double Head Promotion