Fest Anča Game Days: Letný kick-off v znamení digitálnych hier a neformálneho stretnutia s ich tvorcami.

Medzinárodný festival animovaných filmov Fest Anča privíta na 8. ročníku v dňoch 26. – 27. júna v Žiline tvorcov digitálnych hier reprezentujúcich Poľsko, Maďarsko, Rakúsko, Českú republiku a Slovensko. V rámci programu Fest Anča Game Days predstavia aktuálne, ale aj rozpracované projekty.

Cieľom Fest Anča Game Days je premostenie svetov animovaných filmov a videohier. Preto sa počas dvoch dní široká verejnosť oboznámi s tvorbou digitálnych hier v neformálnej atmosfére festivalu, a to formou prednášok a sprievodných akcií, vrátane voľného hrania prezentovaných hier a herného kvízu.

Adventure of Eco Poco

Medzi hlavné ťaháky programu patria 11bit Studios z Poľska s drámou sledujúcou obete vojny z pohľadu civilistov This War of Mine, vo svete cenami ovenčená dobrodružná cesta o hľadaní zvukov Adventure of Eco Poco od maďarských Possible Games, mimoriadne úspešná dvojica hier Space a Medieval Engineers of českých Keen Software House, fenomén z mobilných zariadení Blek od rakúskych Kunabi Brothers a kolektív umelcov Paperash z Českej republiky využívajúci papier ako stavebný kameň pre unikátny projekt Dark Train.

Fest Anča – Game Days sa budú opäť konať v jedinečných priestoroch Novej synagógy. Dvojdňový program s 12 prednáškami obohatí voľné hranie prezentovaných hier, herný kvíz, Oculous Rift a filmové projekcie rozoberajúce problematiku hrania na profesionálnej úrovni a úskalia tvorby digitálnych hier.

Adventure of Eco Poco2

Fest Anča Game Days sú usporiadané v spolupráci s neziskovou organizáciou združujúcou tvorcov digitálnych hier Game Dev Hub a najčítanejším slovenským portálom venujúcim sa hrám Sector.sk.

Medzinárodný festival animovaných filmov Fest Anča sa začne už v stredu 24. júna a počas piatich dní  premietne už tradične filmy, aké nikde inde na Slovensku neuvidíte. Mnohé z nich osobne predstavia špeciálni hostia z rôznych kútov sveta, vrátane uznávaného estónskeho animátora Priita Pärna a dvakrát na Oscara nominovaného výtvarníka a režiséra Tomma Moora, tvorcu očarujúcich rozprávok Pieseň Mora Brendan a tajomstvo Kellsu. Festival má unikátny multižánrový charakter a uvoľnenú atmosféru, popri súčasnej špičke animovaných filmov sa sústredí aj na industry program, prednášky, workshopy, diskusie, koncerty a výstavy.

this_war_of_mine

Viac o programe festivalu Fest Anča nájdete na oficiálnych stránkach festanca.sk alebo Facebooku: facebook.com/festanca.

Lístky na Fest Anča Game Days si môžete zakúpiť priamo na mieste za 5 € alebo na celý festivalový program v predpredaji cez sieť ticketportal.sk 

Fest Anca

Zdroj: Fest Anča