Festival BA City Beats ozdobí spevák John Newman, autor megahitu Love Me Again.

Ešte pred dvoma rokmi meno John Newman nepoznal takmer nikto. Dnes patrí 23-ročný Angličan medzi najlepších súčasných spevákov ostrovnej scény a vypredáva jeden klub za druhým.

newman fcbk_udalost

V sobotu 21. júna sa talentovaný muzikant po prvý raz predstaví na Slovensku, a to na bratislavskom mestskom festivale BA City Beats. Na Pláži pod Ufom určite nevynechá ani megahit Love Me Again, ktorý si na YouTube pozrelo už viac ako 90 miliónov ľudí.

Okrem Johna Newmana sa na festivale BA City Beats (20. – 21. júna) predstaví britský spevák a gitarista Fink a nemecká formácia Jazzanova s americkým spevákom Paulom Randolphom. Obaja interpreti vystúpia aj na štiavnickej verzii podujatia s názvom BS City Beats, ktorá sa bude konať v rovnakých dňoch na amfiteátri v Banskej Štiavnici. Deň pred začiatkom festivalov (19. júna) sa v bratislavskej AEGON aréne NTC na zahrievacom koncerte ukáže anglický jazzpopový spevák a klavirista Jamie Cullum. Lístky na všetky akcie organizované pod značkou BA City Beats sa predávajú v sieti Ticketportal.

John Newman_2

Johna Newmana si široká poslucháčska obec po prvý raz všimla v máji 2012, keď vyšiel singel Feel the Love od skupiny Rudimental. Skladba, ktorá vystrelila na prvé miesto singlového UK Chartu, nebola jedinou spoluprácou mladého speváka s touto formáciou. O vokály sa postaral aj pri jej ďalšom hite Not Giving In. Newmana tieto úspechy nakopli a začal pracovať na vlastných veciach.

Ako prvý sólový singel si zvolil pesničku Love Me Again a nemohol urobiť lepšie. Skladba sa okamžite dostala na čelo britského singlového rebríčka a svoje miesto zaujala v top 10 takých krajín ako Austrália, Nemecko, Nórsko, Írsko, Nový Zéland alebo Švajčiarsko. Zaujímavosťou je fakt, že sa dostala aj na soundtrack k populárnej hre FIFA 14 a vznikli k nej hneď dva videoklipy. Newmanov hit sa dostal aj do rotácií v slovenských rádiách, kde bol istý čas vôbec najhranejšou piesňou.

Pozornosti sa tešili aj jeho ďalšie single Cheating a Losing Sleep. Všetky sa nachádzajú na spevákovej debutovej štúdiovke Tribute, ktorá vyšla vlani v októbri a podľa predpokladov ovládla britský rebríček albumov. Hviezdny status Johna Newmana najnovšie potvrdzuje fakt, že si vyslúžil tri nominácie na prestížne BRIT Awards, ktoré rozdávali pred pár dňami – v stredu 19. februára. Nominovaný bol v kategóriách Najlepší britský spevák, Najlepší britský singel a Najlepší videoklip.

www.johnnewman.co.uk
www.bacitybeats.sk
www.facebook.com/BACityBeats
www.facebook.com/events/527808913984711/

john newman

Zdroj: Ján Papač / Kuul Fabrik, PR manager festivalu