Festival Brutal Assault prináša posledné doplnenie zostavy účinkujúcich!

Přinášíme poslední letošní doplnění sestavy. Prostor nyní dostávají menší kapely, které ovšem patří k tomu nejlepšímu, co můžou jednotlivé žánry v metalovém undergroundu nabídnout.

Prvními na seznamu jsou THE GREAT OLD ONES. Jak jejich název naznačuje, kapela se inspiruje mystériem H. P. Lovecrafta. Stejně jako jeho povídky je jejich hudba potemnělá a zlověstně vtíravá a bere na sebe podobu post metalu a ambientu. HIGHER POWER přivezou ostrý ostrovní hardcore, zatímco PHURPA předvede jeden ze svých očišťujících hudebních rituálů dle záhrobní tibetské tradice Bönismu.
Polská FURIA má velmi osobitou představu o black metalu s přesahy do různých stylů. MERCY TIES jedou turné s Birds in Row s nimiž jsou prostřednictvím svého schizofrenního punk rocku s elementy math rocku a grindu i stylově spříznění. Norská avantgardní pětice MADDER MORTEM v čele s nepřehlédnutelnou a nepřeslechnutelnou zpěvačkou Agnete Kirkevaag si získala řadu fanoušků na Brutal Assaultu již před lety, jejich velmi expresivní, živelná a emotivní muzika i projev kapely nechá málokoho lhostejným.

Německý black metal pod názvem ULTHA představuje svojský mix mezi skandinávským a americkým black metalem, představte si ošklivé dítě zplozené Emperor a Leviathan. První sobotní slot tradičně znamená odpočinkovou záležitost v podobě chrochtajícího goregrindu, který letos obstarají NUCLEAR VOMIT. A stejně tak bude dodržena i tradice vyždímání zbylé energie poslední kapelou na festivalu hrající funeral doom, letos šanci dostanou Francouzi MONOLITHE.

Na závěr vám přinášíme SOEN, super-projekt bývalého bubeníka Opeth a Amon Amarth a ex-členů Willowtree, ve kterém si mihl i Steve DiGiorgio. Můžete čekat melodickou, těžkotonážní a spletitou směs mísící se v osobitém prog metalu. Poslední kapelou na soupisce jsou italští mistři symfonického death metalu FLESHGOD APOCALYPSE, kteří se vracejí na festival po třech letech.

Takhle loni hráli na BA Textures a stejně tak letos máme v lineupu zase spoustu našlapaných moderních kapel jako August Burns Red, Chelsea Grin, Miss May I, Oceans Ate Alaska, SikTh, The Amity Affliction, The Dillinger Escape Plan, The Number Twelve Looks Like You, Trivium, Walls Of Jericho nebo While She Sleeps!

Zdroj: Obscure Promotion