Festival Colours of Ostrava 2016 sa nezadržateľne blíži!

Colours of Ostrava je multižánrový a multikulturálny hudobný festival, ktorý sa uskutoční od 14. do 17. júla 2016 v priemyslovom areáli národnej kultúrnej pamiatky – bývalom areáli hutí, dolov a železiarní v Dolných Vítkoviciach v Ostrave.

Festival vznikol v roku 2002, kedy sa konal ešte v centre Ostravy, v oblasti Stodolnej ulice, na výstavisku Černá louka a v klube Boomerang. Keďže festival neustále rástol, preniesol sa do Slezkoostravského hradu a od roku 2012 ho už môžeme zažívať v Dolnej oblasti Vítkovic. Generálnym partnerom festivalu je Česká spořitelna, ktorá sa objavuje na liste sponzorov už od roku 2003.

Počas svojej existencie sa na pódiách v Ostrave objavilo množstvo hviezd a temperamentných umelcov. Za zmienku určite stoja mená ako je Björk, Kasabian, Alanis Morissette, Cranberries alebo Jamie Cullum. Ročník 2016 určite vo svojej programovej štruktúre a playliste nezaostáva, napreduje všetkými smermi.

V roku 2016 areál v Dolných Vítkoviciach sprístupňuje množstvo hudby, divadla, workshopov, dokonca i výtvarného umenia. Novinkou je medzinárodné diskusné fórum Meltingpot, na ktorom sa rozbehnú diskusie  o migrácii v živote človeka, o ľuďoch zemí tretieho sveta a o Európe a jej perspektívach. Na festivale sa naskytne možnosť zhliadnuť filmy ako Žirafa v ohrození, Na bicykli za slobodou, Tí druhí alebo Na sever od slnka.

Tento ročník festivalu Colour of Ostrava bude bezpochyby nezabudnuteľnou udalosťou s bohatým programom. Veď samotný festival má výborné referencie – dvakrát držiteľ ceny Anděl za Hudobnú udalosť roku, niekoľkonásobný držiteľ ocenenia za najlepšiu hudobnú akciu roku v ankete ALMA (Akropolis Live Music Awards) v kategórii koncert/festival roku. Je sa na čo tešiť!

Viac ako 300 programových bodov (okrem koncertov aj divadlá, filmy, workshopy, diskusie, výtvarné aktivity) vrátane fóra Meltingpot prebehne na viac ako 22 otvorených a krytých scénach. K tradičnému návštevnickému servisu budú patriť dve stanové mestečká (jedno tesne vedľa areálu), Family park a Detská zóna s programom, pitná voda zdarma, zľava VLAK+ s Českými dráhami, veľkoplošné projekcie, požičovňa bicyklov, tribúny, program pre zdravotne znevýhodnených návštevníkov Colours bez bariér a výhodné vstupy do objektov v Ostrave Colours Plus a pod.

V predaji sú v túto chvíľu štvordenné vstupenky v sieti Eventim.sk, ale aj jednodenné vstupenky na www.colours.cz. Deti do 140 cm majú vstup zdarma na celý festival, rovnako ako seniori nad 65 rokov v nedeľu.

colours2016

Napísala: Barbora Špaldoňová