Festival Ekofest sa presunul na jeseň, 15. novembra v Trnave vystúpi raper Kali či kapely Hudba z Marsu a Fuera Fondo!

Environmentálny benefičný festival Ekofest otvorí svoje brány 13. a 15. novembra 2024 v Trnave! V kine Hviezda čakajú 13.11. na návštevníkov zaujímavé workshopy a premietanie muzikálu Odpad je poklad. V piatok 15.11. odpália v Kultúrnom dome Kopánka koncerty Kali a skupíny Hudba z Marsu, Fuera Fondo a Ťažký Flám. Ekofest každoročne podporuje mesto Trnava a Trnavský samosprávny kraj.

Benefičný environmentálny open-air festival Ekofest vznikol v roku 2008 v Trnave a je jediný svojho druhu na Slovensku. Tento rok sa musel z organizačných dôvodov presunúť po prvýkrát z leta na jeseň. Novinkou festivalu je aj to, že sa Ekofest  pod holým nebom zmenil na festival vo vnútorných priestoroch Kultúrneho domu Kopánka.

„Festival sa koná každoročne za podpory mesta Trnava a Trnavského samosprávneho kraja. Z výťažku sa podporuje výsadba stromov, kríkov a kvetov v Trnave. V rámci festivalu sa konajú rôzne sprievodné podujatia – prednášky, výstavy, premietanie filmov k problematike ekológie. Festival a jeho hudobná časť je vlastne vyvrcholením celej akcie. Každý rok zahrali kapely na open air Ekofeste, tento rok je výnimočný. 15.novembra vás privítame v krásnom, vynovenom kultúrnom dome Kopánka. Všetci ste vítaní,“ pozýva organizátor festivalu Matej Lančarič.

15. novembra v Kultúrnom dome Kopánka zahrá raper Kali a skupiny Hudba z Marsu, Fuera Fondo a Ťažký flám. Kapela Fuera Fondo predstaví na Ekofeste nový album Mesto spí, ktorý len nedávno pokrstila na domácej pôde v klube Blue Note v Novom Meste nad Váhom.

„Na Ekofest sa tešíme o to viac, že sme v Trnave už dlhšie nehrali. Na tento rok máme úplne nový playlist postavený prevažne zo skladieb z nového albumu Mesto spí, ktorý vyšiel v apríli tohto roku. Náš vzťah k ekológii je veľmi pozitívny, snažíme sa poriadne separovať odpad. A v kapele sme všetky bezdrôtové technológie čiže mikrofóny, in-ear či odposluchy, začali  napájať nabíjateľnými batériami,“ prezradil líder Fuera Fondo Boris Majerník.

Ekofest aj tento rok ponúka bohatý sprievodný program, nebudú chýbať zaujímavé workshopy či výstavy. Vstupenky na Ekofest si môžete kúpiť v sieti Ticketportal https://www.ticketportal.sk/event/EKOfest-13871?idpartner=717. Výťažok z Ekofestu je každý rok venovaný na životné prostredie a výsadbu zelene v meste. Všetky informácie nájdete na http://www.ekofest.sk/

 EKOFEST 2024 – PROGRAM

13.11.2024 – kino Hviezda, Trnava – vstup BEZPLATNÝ 
8:00 – 8:05 Ambasádorka muzikálu Miroslava Miškechová – speváčka a textárka piesní, uvedie muzikál I. diel
8:05 – 8:40  Premietanie  muzikálu Odpad je poklad I. diel
8:40 – 8:50  Vzdelávací vstup. Ambasádorka muzikálu Miroslava Miškechová  uvedie generálneho riaditeľa: Marián Áč, spoločnosť Správca zálohového systému
8:50 -9:30  Premietanie muzikálu Odpad je poklad II. diel 
9.30 – 10:00  Prestávka  – výmena publika + vzdelávanie, workshop
10:00 –10:05  Ambasádorka Miroslava Miškechová uvedie muzikál II. diel
10:05 – 10:55 Premietanie  muzikálu Odpad je poklad I.diel
10:55 – 11:05 Vzdelávací vstup. Ambasádorka uvedie generálneho riaditeľa:  Marián Áč, spoločnosť Správca zálohového systému
11:05 -11:45  Premietanie Odpad je poklad II. Diel

15.11.2024  – Kultúrny dom Kopánka, Ľudová 14, Trnava – platený vstup
Koncerty hudobných skupín
18:30 – Ťažký Flám
19:20 – Fuera Fondo
20:10 – HUDBA Z MARSU
21:10 – KALI

TS