Festival FM4 Frequency prinesie koncerty SOAD, Die Toten Hosen, Tenacious D, Franz Ferdinand, Billy Talent, Chase & Status aj Major Lazer!

Princíp dvoch festivalov v jednom a vyše 100 rôznych vystúpení na 7 scénach počas troch dní! To je ďalší ročník rakúskeho festivalu FM4 Frequency, ktorý sa bude konať v dňoch 15. – 17. augusta v meste St. Pölten vzdialenom z Bratislavy len 150 kilometrov.

FM4 Frequency festival bude podobne ako v minulých rokoch dômyselne rozdelený na Day Park a Night Park. Denná zóna s názvom Day Park ponúka koncerty rockových a alternatívnych interpretov. Night Park sa zasa orientuje na tanečné veci, zábava satu začína vo večerných hodinách a vrcholí skoro ráno. Celý festivalový park ponúka okrem hudby a zábavy aj množstvo zelene, športový areál či gastronomickú zónu.

 

Najväčším lákadlom tohtoročného FM4 Frequency bude koncert metalovej kapely System of a down. Skupinu tvoria od roku 1997 Daron Malakian, Serj Tankian, Shavo Odadjian a John Dolmayan, hoci SOAD vznikli ešte v roku 1994 v Kalifornii, no s iným bubeníkom. V roku 2006 získala štvorica cenu Grammy v kategórii Best Hard Rock Performance za skladbu B.Y.O.B. Na konte majú päť regulérnych albumov (System of a down, Toxicity, Steal this albu!m, Mezmerize a Hypnotize), vďaka ktorým si získala rešpekt nielen metalových fanúšikov po celom svete. Po päťročnej prestávke sa v roku 2011 opäť stretli a začali koncertovať. Spolu s arménsko-americkou štvoricou sa v areáli VAZ predstavia aj Die Toten Hosen, Tenacious D na čele s hollywoodskou hviezdou Jackom Blackom, Nick Cave so skupinou The Bad Seeds či štvorica Franz Ferdinand.

Okrem už spomínaných sa na v dennom programe festival FM4 Frequency ukážu aj Nero, Empire of the sun, Kraftklub, Flogging Molly, Casper, Kraftklub, Max Herre, Sizarr, Skunk Anansie, Hurts, Fall out Boy, James Blake, Regina Spektor, Crystal Castles, Imagine Dragons, Madsen, Jake Bugg či islandská skupina Of Monsters and Men, ktorá sa na celom svete presadila so singlom Little Talks.

O hudobnú produkciu v nočnom parku sa zasa postarajú Chase & Status, Major Lazer, Subfocus, Dillon Francis, Flosstradamus, Zeds Dead, Porter Robinson, Skism, Loadstar, Tiga, Stephan Bodzin, Delta Heavy, John B, Aphrodite či Nils Hoffmann.

Prvý Frequency festival sa konal v roku 2001 vo Viedni, nasledujúcich sedem ročníkov sa uskutočnilo v Salzburgu a od roku 2009 podujatie hostí St. Pölten. V roku 2009 boli headlinermi festivalu legendárni Radiohead, o rok neskôr Muse a v roku 2011 Foo Fighters. Okrem nich sa na podujatiach v ostatných rokoch predviedli takí interpreti ako Oasis, Kasabian, Rise Against, Pendulum, Mumford & Sons, The Prodigy, Massive Attack, Billy Talent, Skunk Anansie, LCD Soundsystem, NOFX, La Roux, Klaxons, Weezer, Queens of the Stone Age, The Specials, Bad Religion, Franz Ferdinand, Morrissey, Interpol, Jimmy Eat World, Beady Eye, The Chemical Brothers, R.E.M., Travis, Justice, Nine Inch Nails, The Roots alebo Hurts.

Klasická permanentka na Frequency festival sa predáva v sieti Eventim za 142,50 eura, VIP permanentka stojí 221,40 eura. V predpredaji sú aj klasické a VIP permanentky s parkovaním pre karavan. St. Pölten je od Bratislavy vzdialený 150 kilometrov, približne 90 minút cesty autom. Z hlavnej stanice v St. Pöltene bude opäť premávať kyvadlová doprava. Kapacita areálu je približne 45-tisíc ľudí.

Vstupenky: https://www.eventim.sk/sk/vstupenky/fm4-frequency-2013-st-polten-green-park-288943/event.html#event-details
Viac info: https://www.facebook.com/fm4frequency.sk

Zdroj: Skalarmusic