Festival Mighty Sounds dosáhl úspěchu u Nejvyššího správního soudu.

Významný úspěch zaznamenali pořadatelé festivalu Mighty Sounds před konáním dvanáctého ročníku, který se uskuteční 22. – 24. července 2016 v Táboře na letišti Čápův dvůr. Nejvyšší správní soud svým rozsudkem zrušil rozsudek Krajského soudu v Českých Budějovicích, který se týkal pokuty za překročení „hlukových limitů“ při konání festivalu v roce 2012.

Organizátorům unikátního žánrového festivalu Mighty Sounds byly od roku 2010, kdy se přesunul z Olší u Tábora na letiště Čápův dvůr v Táboře, ukládány Krajskou hygienickou stanicí Jihočeského kraje (spadající pod Ministerstvo zdravotnictví ČR) pokuty v řádech stovek tisíc korun ročně. Dělo se tak za porušování „hlukových limitů“ podle zákona o ochraně veřejného zdraví.

Nejvyšší správní soud však letos na jaře zrušil rozsudek Krajského soudu a konstatoval, že uložení pokuty v roce 2012 bylo v rozporu s ústavním pořádkem. Organizátoři Mighty Sounds slaví – podařilo se jim dokázat, že nařízení vlády, která ze zákona o ochraně veřejného zdraví vycházela, byla proti zdravému rozumu: dříve nastavené limity nebylo v žádném případě při hudební produkci pod širým nebem možné dodržet. Letos také vstoupila v platnost novela zákona, která od nynějška hudební akce pod širým nebem z nařízení o hlukových limitech vyjímá.

Dvanáctý ročník festivalu Mighty Sounds proběhne 22. – 24. července 2016 v Táboře na letišti Čápův dvůr, veškeré informace o programu, který je v tuto chvíli už kompletní, a o předprodeji vstupenek lze nalézt na www.mightysounds.cz.

*MIGHTY SOUNDS vol. 12*
22. – 24. července 2016
Tábor, letiště Čápův dvůr
To nejlepší z punku, punkrocku, rock‘n’rollu, reggae, hc, ska a rockabilly
https://www.mightysounds.cz/
https://www.facebook.com/mightysounds
https://twitter.com/MightySounds
Aftermovie Mighty Sounds 2015: https://youtu.be/aueTutyB-AM

Zdroj: Mighty Sounds