Festival Mighty Sounds štartuje už v piatok!

Výjimečný žánrový festival Mighty Sounds začíná už tento pátek 3. července. Až do neděle 5. července bude na letišti Čápův dvůr v Táboře probíhat už jedenáctý ročník přehlídky toho nejlepšího z hudby a všeho dalšího, co spojuje subkultury punku, hardcoru, ska, punkrocku, reggae, rockabilly a spřízněných žánrů.

Týden před akcí bylo organizátorům doručeno rozhodnutí Ministerstva zdravotnictví, které snížilo pokutu za překročení hlukových limitů za rok 2014 z původních 500 000,- Kč na 80 000,- Kč. Pro pořadatele je to důvod k mírnému optimismu, i když jsou stále přesvědčeni, že i v této výši je pokuta nepřiměřená, a to i vzhledem k chystané novele zákona.

Momentálně je ale pozornost upřená jednoznačně k nadcházejícímu víkendu. Kromě špičkového výběru kapel v čele s Enter Shikari, Protoje, Architects, Sick Of It All nebo Dub Inc. festival nabídne také skvělá vystoupení DJs a divadel. Jednou z hlavních DJských hvězd, které se představí na scéně Radia 1, jsou Ragga Twins. Energické reggae-hiphopové duo MCs s kořeny v londýnské soundsystemové kultuře spolupracovalo i se Skrillexem. Z Británie dorazí také nový talent reggae a dub scény, Parly B, nebo v současnosti nejnahrávanějsí a nejvytěžovanější umělec na evropské reggae scéně, YT.

Pestrý výběr budou mít také příznivci alternativního divadla. Na Mighty Sounds letos vystoupí VOSTO 5 se svou talkshow Kupé na Mighty, k vidění bude i divadelní představení 1000 věcí, co mě serou v podání Divadla F. X. Kalby. Na divadelních prknech najdete také Muchu nebo Vasilův Rubáš, o cirkus se postará domácí špička akrobatického divadla, Cirk La Putyka.

I doprovodný program je letos tradičně nabitý, všechny informace o turnajích ve fotbale a nebo nohejbale nebo o exhibicích skateboardu a bmx je možné najít na stránkách festivalu. Poprvé bude na Mighty Sounds k vidění RAW Art Wrestling, tedy exhibice ilustrátorů, při které budou přímo před návštěvníky vznikat unikátní tematická díla.

Pro ty, kdo se nemohou dočkat, bude už ve čtvrtek večer připraven warm-up ve stanovém městečku. V tuto chvíli lze vstupenku na celý festival koupit ještě v ceně od 1290,- Kč, na místě bude za 1490,- Kč. Veškeré informace včetně časového harmonogramu jsou k nalezení na www.mightysounds.cz.

MIGHTY SOUNDS 2015, vol. 11
* ENTER SHIKARI * THE ARCHITECTS * PROTOJE * SICK OF IT ALL * IGNITE * DUBIOZA KOLEKTIV * DERRICK MORGAN * TERROR * DUB INC. * OFF! * BATMOBILE * BOOZE&GLORY * PIPES&PINTS * a mnoho dalších
3. – 5. července 2015
Tábor, letiště Čápův dvůr
oficiální pivo festivalu: Budweiser Budvar
https://www.mightysounds.cz/
https://www.facebook.com/mightysounds
https://twitter.com/MightySounds

MS2015_Poster_A0_cerven.indd

Zdroj: Mighty Sounds