Festival mini Jazznica 2013 – 22. – 24. augusta v Banskej Štiavnici.

Banská Štiavnica po vyše roku opäť ožije tónmi džezu. Festival mini Jazznica 2013, ktorý sa bude konať predposledný augustový víkend 22.-24. augusta je dcérskym projektom banskoštiavnickej Jazznice.

Tá sa prvýkrát po šiestich úspešných ročníkoch nekoná. Napriek nepriaznivým okolnostiam znovuvysvätenia kostola sa iniciatívy chopila neformálna skupina „ľudí spája(ť_je )umenie“. Vytvorili úprimný festival odohrávajúci sa v komorných priestoroch miestnych podnikov. Tohtoročnú „džeznicu“ ovládla symbolika čísla 3. Na terasách a pódiách v troch kaviarňach (Art Café, Archanjel a Libresso), kde v každom rohu cítiť artovo-melancholickú atmosféru mesta, sa predstavia kapely prevažne v triových obsadeniach. Po úspešnom zimnom koncerte v Košiciach sa na Slovensko vráti poľské zoskupenie Jana Bezek Trio v zložení klavír, kontrabas a bicie.

Predstavia sa aj dve bratislavské zoskupenia, a to Jana Gavačová Trio feat. Gabriel Jonáš a jeden z vrcholov festivalu projekt Vladislava „Slnka“ Šarišského -Talent Transport, kde si na bicie zahrá Marián Slávka a na basgitare ho bude doprevádzať Filip Hittrich. Vo formácii Three pianos zahrajú štiavnickemu publiku traja elitní slovenskí klaviristi Klaudius Kováč, Ľuboš Šrámek a Ondrej Krajňák. Fanúšikovia židovských piesní by si určite nemali nechať ujsť vystúpenie tria Mojše Band, ktorí zaujmú aj netradičnými nástrojmi. Ďalej zahrá formácia Zuzana Mikulcová band a nebude chýbať ani odkaz Djanga Reinhardta, teda gypsy jazzu v spojení Maringotky so Swing that string v podobe Django Orchestra.

www.jazznica.sk

plagat_mini Jazznica 2013

Zdroj: Jazznica