Festival NEXT prináša slovenskú hudbu do Londýna.

Radikálne melódie, živelné improvizácie, neošúchané zvuky, originálne hudobné techniky a koncepty, akustické nástroje aj inovatívna elektronika, multimediálnej projekty. Štyri dni inšpiratívnej hudby a zvukového umenia, bez žánrového či iného obmedzenia.

To všetko ponúkne 16. ročník festivalu súčasnej hudby NEXT, ktorý sa uskutoční od 25. do 28. novembra v bratislavskom A4 – priestore súčasnej kultúry a v klube FUGA.

rashad-becker

Okrem slovenského vydania, ktoré tento rok prinesie horúce mená ako Nurse With Wound, Lorenzo Senni, Thomas Lehn a Marcus Schmickler či Kathy Alberici festival expanduje po prvýkrát aj za hranice, a to rovno do epicentra hudobného diania. Londýnske vydanie sa uskutoční už 11. novembera priamo v najdôležitejšom mieste pre inovatívnu hudbu, ktorým je v ostatných rokoch Cafe OTO. Popri exporte etablovaných domácich mien experimentálnej elektroniky Jonáša Grusku a sólového projektu Urbanfailure, za ktorým stojí Michal Lichý, sa na pódiu predstavia esá svetovej scény, ktoré už na pozvanie NEXTu hrali v minulosti v Bratislave – nemecký hudobník Rashad Becker a improvizačné duo speváčky Shelley Hirsch s hráčom na gramofóny Jokeom Lanzom. Pilotná londýnska edícia sa koná v spolupráci s londnýnsko-slovenským kolektívom MorHo! a s podporou Ministerstva kultúry.

next_london

Zdroj: NEXT