Festival Osmidiv ponúkne pestrý program

Amfiteáter v Banskej Štiavnici privíta už po šiestykrát festival Osmidiv. Toto podujatie s benefičným posolstvom je venované mentálne a zdravotne postihnutým deťom a klientom zo zariadení a domovov sociálnych služieb zo stredného Slovenska.

Na dvoch pódiách sa môžu návštevníci festivalu tešiť na parádnu porciu skvelej hudby. Program otvorí Folklórny súbor Dúbrava. Keďže organizátori v dramaturgii nezabudli ani na mladé kapely, priestor dostanú talentovaní Prešovčania Odtiaľ Potiaľ, s pozvánkou v podobe experimentu s viacerými hudobnými štýlmi prichádzajú Eso feat. Jokkers a bývalý moderátor rádia Expres Jozef „Dodo“ Kurilák, nad ktorým držia producentskú taktovku IMT Smile, sa predstaví ako sólový spevák. Po návrate z USA sa na scéne opäť objaví „rebel zo Superstar“ Róbert Mikla. Dokonalým zážitkom bude určite koncert trojice Chiki Liki Tu-a  s hitmi ako „Laska moja kde si?“, „Monte Carlo“, či „Ďakujem“. Medzi kapely s najväčším koncertným renomé patrí bezpochyby Para.

Partia okolo speváka Laskyho miluje dav a komunikáciu s fanúšikmi, čo spolu s energiou v ich skladbách vytvára úžasnú atmosféru. Najhranejšie piesne v našom rádiovom éteri za posledné dva roky „Hey Now“ a „Thinking About You“ privezú na Osmidiv Peter Bič Project. Za jedným z najúspešnejších zoskupení posledných rokov na Slovensku stojí gitarista Peter Bič, ktorý sa obklopil šikovnými hudobníkmi a ako jedni z mála našich interpretov sa môžu pochváliť aj úspechom v zahraničí. Miesto medzi domácimi hudobnými legendami má bezpochyby Robo Grigorov a práve tento hitmaker vystúpi v Banskej Štiavnici, pričom niet najmenších pochýb o tom, že v jeho podaní pôjde o jeden z vrcholov večera. Zmysluplné podujatie bude moderovať herec a vynikajúci zabávač Roman Pomajbo.

Osmidiv nebude žiť iba hudbou, ale aj bohatým sprievodným programom, pretože pripravené sú zaujímavé náučné workšopy – Zumba Banská Štiavnica,  Enkaustika – maľovanie horúcim voskom, prútikárstvo, výroba doplnkov z kože a šperkov z drôtu, historické atrakcií ako strieľanie z kuše a luku, či razenie mincí. Ako bonus namaľuje združenie šikovných maliarok s názvom Bod G spolu s detičkami počas podujatia 100 + 1 obrazov s motívom Banskej Štiavnice.

Vstupné je bezplatné pre osoby s mentálnym a zdravotným postihnutím, pre držiteľov preukazov ZŤP, deti z detských domovov a pre deti do 140cm v sprievode dospelej osoby. Vstupné pre verejnosť je 12,-€ v predpredaji a 15,-€ na mieste. Predpredaj lístkov je v sieti Ticketportal, v Čajovni klopačka a v Informačnom centre v Banskej Štiavnici. Program bude prebiehať od 14.00 hod. ZUMBA tancami a od 15.00 hod. hudobnými vystúpeniami do 20.30 hod. Zmena programu je vyhradená.

Osmidiv 2015

Text: Imrich Makó
Obraz ako motív plagátu, maliarka: Pavlína Triščová
Video: Igor Kolesár