Festival Priestor sa vracia!

Pripravte sa na nezabudnuteľný zážitok na Festivale Priestor, ktorý sa vracia po ročnej pauze s nabitým programom a novým miestom konania! Prvýkrát sa totiž uskutoční v industriálnej hale opustenej fabriky Merina v Trenčíne.

Festival Priestor je známy pre svoje premeny Parku M. R. Štefánika či vypusteného bazéna v trenčianskom Detskom mestečku na festival s pestrou ponukou koncertov, umeleckých inštalácií a diskusií. Tento rok sa Priestor presúva do unikátneho prostredia Meriny v Trenčíne. Festival ponúka jedinečnú šancu spoznať Merinu pred jej plánovaným prestavaním na moderné rezidenčné centrum – sľubuje tak nezabudnuteľný zážitok pre všetkých.

Objavte industriálnu krásu Meriny

Areál Meriny je jednou z najstarších častí novodobého Trenčína. Bývalý textilný podnik s bohatou históriou patril k industriálnym skvostom mesta, avšak väčšina areálu je už minulosťou. Zostalo pár budov, medzi ktorými je aj hala, ktorá sa 7. septembra premení na festivalový areál, ktorý bude naplnený umením, zábavou a skvelou energiou.

Screenshot

„Pauza nám dala možnosť pohrať sa s konceptom festivalu, vylepšiť ho a dostať sa na nové miesto. Stále však v niečom Priestor zostáva rovnaký – naše hodnoty sa nemenia. Opäť vytvoríme príjemné, bezpečné a inkluzívne prostredie pre každého. Už teraz sa tešíme na všetky priateľské stretnutia v Merine!“ povedala zakladateľka, Terina Slezák Barčáková.

Búrlivý pop aj energický rap nielen zo Slovenska

Účastníci/-čky sa už teraz môžu tešiť na nezabudnuteľné vystúpenia slovenských a medzinárodných umelcov/-kýň. Po prvýkrát na Slovensko zavíta Safario, poľský umelec známy najmä v škandinávskych krajinách. To, čím sa Safariova hudba vyznačuje, je najmä jej atmosféra, chytľavé texty a perfektná tanečná energia. Na Priestore sa tiež predstaví Porsche Boy, aktuálne jeden z najpočúvanejších slovenských raperov.

Silno zastúpený bude aj žáner pop. Jeho kombinácia s elektronikou je príznačná pre unikátne česko-slovenské duo East Side Sorry, ktoré rozburcuje naozaj každého. Česká popová dvojica Blue Uandi roztancuje dav klubovou hudbou s experimentálnou elektronikou. O naozaj zaujímavý zážitok sa postará dvojica Killa Selfie pochádzajúca z Charkova. Ukrajinský folklór mixuje s prvkami techna, grime a elektro-tanečnými beatmi. Line-up dopĺňa mladá spevácka hviezda Vanessa Weisz, ktorá prinesie zasnené popové melódie s prímesou elektroniky, blues a soft-rocku. Industriálne prostredie naplní melancholickými melódiami mladé slovenské zoskupenie Rijola a chýbať nebude lokálna DJ-ská legenda Wychitawacs. Okrem hudby bude zastúpené aj vizuálne umenie, diskusie a workshopy vedené talentovanými kreatívcami. Súčasťou sprievodného programu bude aj prezentácia budúcej podoby areálu.

Festival Priestor sa uskutoční 7. septembra v trenčianskej Merine. Vstupenky sú už v predaji a kúpiť si ich môžete za zvýhodnenú cenu na webovej stránke festivalu alebo priamo cez platformu Tootoot.

Neváhajte a príďte sa zabaviť na Festival Priestor!

Viac informácií o Festivale Priestor a programe nájdete na webovej stránke, Instagrame aj Facebooku.

Screenshot

TS