Festival Sziget so svetovými hviezdami už za pár dní.

Na hlavnom pódiu tohtoročného Szigetu sa to bude hemžiť menami ako Nick Cave and the Bad Seeds, Blur, Biffy Clyro, Franz Ferdinand, Regina Spektor či Mika. Festival ponúkne už o necelé dva týždne sedem dní skvelej zábavy a hudby na štyroch veľkých pódiách, desiatke menších ako aj na celom ostrove v centre Budapešti.

Vstupenky na festival je v sieti Ticketportal možné zakúpiť len do 28. júla, následne budú k dispozícii len prostredníctvom oficiálneho slovenského webu www.szigetfestival.sk.

Sziget patrí s takmer 400 tisíc návštevníkmi k najväčším festivalom v Európe. Podujatie, ktoré sa koná v srdci Budapešti, každoročne privíta stotisíce fanúšikov z celého sveta a stovky umelcov z viac ako sedemdesiatich krajín.

Najväčšiu pozornosť návštevníkov festivalu priťahuje hlavné pódium. Na Pop Rock Main Stage budú môcť fanúšikovia vidieť hviezdy ako NICK CAVE AND THE BAD SEEDS (7.8.), SKUNK ANANSIE (7.8.), BIFFY CLYRO (8.8.), BLUR (9.8.), MIKA (10.8.), FRANZ FERDINAND (11.8.) a mnoho ďalších, celkovo dvadsať koncertov svetových hviezd. Záverečný obrý ohňostroj festivalu bude hudobne sprevádzať so svojou šou DAVID GUETTA.

Okrem hlavného pódia organizátori pripravili skvelý program aj na štyroch ďalších veľkých pódiách. Veľký priestor je venovaný world music, ktorej bude patriť druhý najväčších open-air stage, na ktorom vystúpia mená ako CALEXICO (9.8.), EMIR KUSTURICA & THE NO SMOKING ORCHESTRA (9.8.), RACHID TAHA (8.8.), DUBIOZA KOLEKTIV (7.8.) či MUZSIKÁS (6.8.). Dva obrie stany pre desaťtisíce fanúšikov, aj tu vystúpia hviezdy a kapely svetového formátu. A38 Stage privíta v súčasnosti žiadaného WOODKIDA (9.8.), ZAZ (11.8.), KATY B (11.8.), HADOUKEN! (10.8.), PAROV STELAR BAND (10.8.), BAD RELIGION (8.8.), FLOGGING MOLLY (7.8.) a desiatky ďalších.  Program Party Arena stanu poteší najmä fanúšikov tanečnej a elektronickej hudby s tromi desiatkami mien, medzi nimi aj NICKY ROMERO (8.8.), CHASE & STATUS LIVE (7.8.), EMPIRE OF THE SUN (11.8.), FELIX CARTAL (11.8.).

Aj na menších pódiách to bude žiť. Ponúkajú nielen skvelú zábavu a atmosféru, ale aj pestrý výber hudobných žánrov – tanečnú party v Coloseum, odpočinok a kúpanie na Sziget Beach, elektronický chill-out Cökxpon Chill Garden, Afro-Latin Reggae Stage a výber tých najlepších rivavel kapiel a tribute projektov na Youtube Tribute Stage. V širokej ponuke tohtoročného Szigetu si určite každý nájde to svoje. Kompletný program festivalu je zverejnený na oficiálnom webe https://www.szigetfestival.sk/program.

Vstupenky na Sziget festival, ktorý sa uskutoční od 5. do 12. augusta v centre Budapešti. V predaji sú permanentky a jednodňové vstupenky prostredníctvom Ticketportalu do 28. júla. Následne bude možné zakúpiť vstupenky na oficiálnej stránke www.szigetfestival.sk.

Zdroj: Sziget