Festival Žákovic open roztancoval Trenčianske Bohuslavice po 24. krát!

Uplynulý víkend sa v malebnom prostredí dedinky Trenčianske Bohuslavice uskutočnil 24. ročník rodinného festivalu Žákovic open. Krásne prostredie, dokonalé počasie a skvelý hudobný line – up vytvorili pohodovú víkendovú atmosféru, z ktorej sa tešili návštevníci všetkých vekových kategórii.

Prvý deň festivalu otvárali hlavný stage energické kapely SPACE RECORDER a hneď po nich CHVM, ďalej nasledovala zábavná kapela hrajúca na originálne priemyselné nástroje VRBOVSKÍ VÍŤAZI, či legendárna skupina BEZ LADU A SKLADU.

Nálada však gradovala aj na druhom menšom pódiu D-Zone, kde organizátori pridali tento rok okrem DJ BRAŇA aj živú hudbu. Fanúšikovia si tak mohli vybrať presne podľa svojho gusta a štýlu. Kompletne zaplnený D-Zone patril v piatok jednoznačne speváčke EMME DROBNEJ, ktorá na festivale vystúpila po prvýkrát a spolu so svojou kapelou zaspievala všetky svoje známe skladby.

Headlinermi hlavného pódia prvého festivalového večera bola rokenrolová kapela SLOBODNÁ EURÓPA a energická ska kapela MEDIAL BANANA, ktoré svojimi nadupanými playlistami nenechali sedieť absolútne nikoho. Na záver si svojich fanúšikov našla už tradične kapela VAMPIROS LEGENDARIOS.

Sobotné poobedie odštartoval Braňuško Jobus, ktorý svojimi JOBUSOVKAMI a zábavnými príbehmi potešil nielen najmladších divákov.

Minuloročná novinka Rozhovory na hojdačke s Kristínou Tormovou mali svoje úspešné pokračovanie aj tento rok. Moderátorka vyspovedala troch zaujímavých hostí, známeho vedátora Samuela Kováčika, Juraja Benetina speváka zo skupiny Korben Dallas a Milana Sedliaka, stand up-era, ktorý k svojmu povolaniu pridal aj tému výskumu zdravého životného štýlu a pohybu.

Line up na hlavnom pódiu sa v sobotu, podobne ako v piatok, svojou dokonale pohodovou no zároveň živou náladou neustále stupňoval. Odštartovali ho kapely NEVIDITEĽNÍ, CAPTAIN SLICE, česká kapela ZRNÍ a po nich predstavili svoje nové albumy obľúbené kapely KORBEN DALLAS a BILLY BARMAN.

Skvelú atmosféru a úžasné neutíchajúce publikum si užila už po neuveriteľný 24. krát aj kapela HEX, ktorá oznámila svoje blížiace sa koncerty k oslavám ich 35 rokov na hudobnej scéne.

Záver programu patril VECovi so Škrupom a Supom a funky skupine TROLEJBOYS.

Vedľajší stage v sobotu patril zábavnej dvojici HAF & BEYUZ, DJ Braňovi a vystúpeniu mladého speváka THE CURLY SIMONa, ktorý so svojou šou oslovuje stále širšie publikum.

Je to pre nás neuveriteľné, že sa nám podarilo urobiť festival už po 24. krát.

 Veľmi sa tešíme, že ľudia boli tak veľmi spokojní a ich odozvy sú viac ako priaznivé. Práve to nás nakopáva robiť veci stále lepšie a krajšie. Už teraz chystáme na základe niektorých nápadov, aj od fanúšikov, jubilejný 25. ročník, kde si chceme pripomenúť aj začiatky festivalu a pripomenúť si kapely, ktoré k nemu neodmysliteľne patria. Ja osobne si veľmi vážim, okrem podpory fanúšikov, aj  podporu našich partnerov, bez ktorých by to nešlo a samozrejme aj podporu a pomoc ľudí z Bošáckej doliny a Trenčianskych Bohuslavíc, ktorí s nami festival chystajú.”

(dodáva Tomáš YXO Dohňanský, spoluorganizátor festivalu)

Festival Žákovic open si vďaka svojej priateľskej atmosfére a jedinečnosti získava čoraz väčšiu priazeň ľudí. Malý a zároveň veľký festival, ktorý má v sebe niečo, čo sa ťažko opisuje, treba to jednoducho zažiť.

ŽÁKOVIC OPEN = Festival ktorý má dušu!
Vidíme sa opäť 25. – 26. Júla 2025
@zakovicopen
www.zakovicopen.sk

TS