Film Miluji tě modrě: Denisa Nesvačilová sa bála nakrúcania!

V novom filme Miloslava Šmídmajera Miluji tě modrě sa diváci môžu tešiť na neopozerané tváre hlavných postáv. Ľúbostný príbeh sa točí okolo Vašeka Jílka, ktorého si hlavne českí diváci spájajú so seriálom Ach ty vraždy, kde si zahral detektíva a vnuka Jiřiny Bohdalové. Či mladý herec presvedčí divákov aj ako v láske neskúsený  a nie príliš sebavedomý chlapec, ukáže jeho rola maliara Dávida.

Hlavne mužská časť divákov sa bude určite tešiť na krásnu Denisu Nesvačilovú (postava Terezy), ktorú médiá nazvali sexbombou po tom, čo sa vyzliekla v šiestej časti Básnikov. To mladú herečku zneistilo a dala to pocítiť aj počas nakrúcania. „Denisa pôsobí veľmi spontánne a sebavedomo, a tiež si nemyslím, že by nahotu nejako zvlášť riešila, ale po tých článkoch sa zrazu zľakla a tesne pred záberom zisťovala, či naozaj široko ďaleko nie je nikto, kto by tam nemal byť…“, spomína režisér Šmídmajer. „V Miluji tě modrě je niekoľko scén, kedy musí byť Denisa nahá. Keď strihá Igora a jeho vlasy má všade na šatách, keď spí nahá alebo keď si skúša šaty a nechýba ani milovanie. Na mladú herečku je to poriadna záťaž a porcia nahoty, ale vo väčšine scén je samozrejme oblečená!“ uistil režisér.

Čoho sa ale krásna herečka skutočne bála?

Scenár znesie veľa ale realita je náročnejšia. Igor, artista,vytiahne Terezu na ľane, ona lieta vzduchom a v jednom okamihu Igor zariskuje a pustí jej jednu ruku. Tereza to nečaká, vydesí sa. Úloha pre kaskadéra, ale čo ak túto akciu vyžaduje režisér od herečky?

Pôvodne sa počítalo s tvrdým tréningom, ale nakoniec sa Denisa a jej tréner mohli kvôli zaneprázdnenosti stretnúť iba päťkrát. Trénovali meter nad zemou so žinenkami. V natáčací deň sa však išlo v päťmetrovej výške a bez istenia. Keď si to Denisa uvedomila stratila reč, takto zarazenú ju ešte nikto nevidel, ani jej priateľ.

„Pôvodne mala túto scénu za mňa natočiť kaskadérka, ale vraj nebolo možné nájsť žiadnu, ktorá by ovládala akrobaciu a bola mi podobná. Režisér sa niekde dočítal, že som robila gymnastiku, tak prišiel s návrhom, aby som to urobila sama. Bola to pre mňa samozrejme výzva. Prešla som krátkym tréningom. Po dlhoročnej pauze bolo ťažké vydolovať zo seba bývalú silu a rozsah. Všetko ma bolelo, mala som spálenú kožu, všade mozole, pľuzgiere. Na posledných dvoch tréningoch som plakala od bolesti. Stále som si hovorila „ťažko na cvičisku, ľahko na bojisku“, ale keď prišlo natáčanie, ľahké to naozaj nebolo. Oceľové lanko sa mi zamotávalo a nebola podo mnou žinenka, aby nekazila záber. Musím sa priznať, že som sa niekoľko krát povracala. Veľmi som sa bála, že mi dôjde sila a ja sa pustím. Nakoniec sme to natočili. Všetci zo štábu ma podporovali, za to im budem navždy vďačná,“ spomína Denisa Nesvačilová.

Herečka napriek svojmu strachu predviedla výkon hodný artistu; nespadla a neohrozila ani seba ani natáčanie. Vašek Jílek to ale na natáčaní tiež nemal jednoduché. Musel sa pripútať o koleso, ktoré roztočili a vrhali po ňom nožmi. Našťastie to robil najlepší svetový vrhač nožov Jasper, ktorý mal samozrejme za úlohu netrafiť ho, ale v závere iba ľahko zachytiť ucho. Herci to jednoznačne nemajú jednoduché. Častokrát musia prekonávať nemalý strach.

 

O filme

Hlavnou postavou je sympatický maliar a kunsthistorik, Dávid (Václav Jílek), ktorý práve prežíva nie veľmi šťastné obdobie. Dostane výpoveď z Národnej galérie, býva pod jednou strechou so svojou matkou jogínkou (Táňa Medvecká), nedarí sa mu ani výtvarný projekt so svojim bohémskym otcom (Vladimír Kratina) a navyše je bez priateľky. Až jedného dňa uvidí vo výklade klenotníctva krásnu aranžérku Terezu (Denisa Nesvačilová), do ktorej sa na prvý pohľad zamiluje. Má to však jeden háčik, jeho nová láska má žiarlivého priateľa (Rostislav Novák), ktorý je navyše skvelý vrhač nožov! A tak sa jeho život ocitá hore nohami.

Premiéra:                      26.01.2017
Originálny názov:      MILUJI TĚ MODŘE
Produkcia:                     ČR
Formát:                           Dolby Digitál, 2D digitál
Jazyková verzia:         Originál
Žáner:                              romantická komédia
Zvuk:                              5.1
Minutáž:                        90minút
Prístupnosť:                 12r    
Réžia:                               Miloslav Šmídmajer
Scenár:                            Jaroslav Papoušek
Kamera:                          Asen Šopov
Hudba:                           Markéta Irglová
Zvuk:                                 Tomáš Bělohradský
Výtvarník filmu:         Lucie Ulíková
Hrajú:                             Václav Jílek, Denisa Nesvačilová, Vladimír Kratina, Taťjana Medvecká, Rostislav Novák ml., Hana Vagnerová, Marek Vašut, Robert Russell, Miroslav Táborský, Oldřich                                                    Vlach, Zdeněk Žák, Marie Málková a ďalší


Zdroj: Magix Box