Finále PEGAS-a 2014 sľubuje hudobný zážitok.

Kto vzlietne na krídlach Pegasa ako štvrtý v poradí? Odpoveď na túto otázku dá finále súťaže interpretov a kapiel PEGAS 2014, ktorú vyhlasuje Rádio PREŠOV a nahrávacie štúdio SEDEM.

Tento rok sa o postup do finále uchádzalo 30 interpretov. Odborná porota na základe zaslaných nahrávok nominovala do TOP 8 Andrewa Maya, B-Joeyho, Danka Star Band, Druhé Ja, N3O Akustika, Podfuck, The Fusion a The Raw Bishops. Každý zo súťažiacich odohrá v rámci minikoncertu tri skladby, pričom jedna z nich bude súťažná. Víťaz získa masívnu kampaň v Rádiu PREŠOV a trofej PEGAS 2014 (pozlátená plastika bájneho Pegasa), ktorú už tretí rok vyrába prešovský výtvarník Martin Bechera. „Hlavnou cenou je nahranie singla v našom štúdiu pod producentskou taktovkou Randyho, ktorý má za sebou desiatky hitov a víťaz si môže byť istý, že jeho skladba dostane svetový zvuk,“ uviedol riaditeľ súťaže Rasťo Papp.

Doterajší traja víťazi PEGAS-a majú za sebou zaujímavé kapitoly. Sunlips, aj Call Me Steve sa predstavili na prestížnom medzinárodnom Carpathia Festivale v Rzeszowe, ktorý partia okolo Laca Richtarika dokonca vyhrala! Pred rokom očarila Lina Mayer so skladbou Personal Sky a s ďalším singlom This Time sa jej pre zmenu podarilo presadiť v susednej Českej republike, kde sa táto pieseň stala titulným soundtrackom k filmu Pojedeme k moři. „Podstatné pre nás je, aby sa náš kontakt odovzdaním zlatej sošky neskončil. Mladým hudobníkom sa snažíme, v rámci našich kontaktov a skúseností, pomôcť maximálne, ako sa dá. Tohtoročné finále je opäť nabité muzikantskou kvalitnou a už teraz sa tešíme, čo všetci z nominovaných ponúknu na pódiu,“ zdôraznil R. Papp.

PEGAS 2014 sa uskutoční 31.júla 2014 v Jazdeckom areáli v Prešove od 16:00 hod. Celou súťažou bude sprevádzať moderátor Rádia PREŠOV Radoval Kollarčík (Rádio Grooves) + DJ Inkos. Live stream z finále prinesie TV7.

Pegas-2014-poster

Zdroj: GRAND STUDIO, s.r.o.