FINK PRED DVOMI ROKMI TAKMER VYPREDAL MMC. ANGLICKÝ PESNIČKÁR SA VRÁTI DO BRATISLAVY!

Fin Greenall, anglický pesničkár a hudobník známejší pod pseudonymom Fink, sa po nedávnom vydaní projektu Fink’s Sunday Night Blues Club Vol. 1 vráti k štúdiovým albumom. So spolukapelníkmi Timom Thorntnom a Guyom Whittakerom (a špeciálnymi hosťami) pripravil už ôsmu nahrávku, ktorú počas európskeho jesenného turné predstaví aj v bratislavskom klube MMC. Koncert sa uskutoční 14. októbra 2017.

Jesenná návšteva Bratislavy nebude Finkovou premiérou u nás. Za posledných pár rokov sa v meste na Dunaji predstavil dokonca dvakrát – najprv na mestskom festivale BA City Beats po boku kapely James či speváka Johna Newmana v roku 2014, a následne aj počas európskeho turné, ktoré sprevádzalo vydanie jeho posledného albumu Hard Believer v roku 2015.

Fink, ktorý začínal s elektronickou hudbou a DJingom, sa postupne vypracoval na jedného z najzaujímavejších pesničkárov súčasnosti. Vo svojej tvorbe kombinuje prvky folkovej hudby, bluesu a aj minimalistických orchestrálnych aranžmánov. Je jedinečným menom v inak prevažne elektronickom zozname interpretov anglického vydavateľstva Ninja Tune a okrem siedmich štúdiových albumov vydal aj dve koncertné nahrávky, ktoré dokonale zachytávajú jeho šarmantné a pohlcujúce živé vystúpenia. Jemné a emotívne Finkove kompozície boli tiež použité v mnohých televíznych seriáloch (NCIS, Suits, Blacklist atď.) a podieľal sa aj na tvorbe soundtracku k filmu 12 rokov otrokom.

Spomedzi jeho štúdioviek je komerčne najúspešnejšia jeho posledná, Hard Believer, ktorá sa po vydaní v anglických indie rebríčkoch vyštverala na úctyhodné tretie miesto. Obsahovala Finkovu najpočúvanejšiu skladbu “Looking Too Closely” ktorá na YouTube nazbierala vyše 5 miliónov zhliadnutí a na Spotify si ju vypočulo už takmer 25 miliónov ľudí. Nemožno však zabudnúť ani na staršie skladby ako “This Is The Thing” a “Perfect Darkness”, ktoré dokonale ilustrujú vývoj Finkovho zvuku – posun od jemných vybrnkávačiek na “španielke” až ku komplexným a majestátnym skladbám, ktoré si žiadali aj sláčikové časti.

Lístky na koncert sú dostupné v sieti Predpredaj.sk, pričom prvých 100 kusov je v cene 15 eur, potom 18 eur a na mieste 23 eur. Viac informácií o koncerte bude nasledovať už čoskoro.

 VIAC INFORMÁCIÍ:

Predpredaj: https://bit.ly/Fink_MMC_2017
Facebook udalosť: https://www.facebook.com/events/1726229464373157/
Video Fink – Looking Too Closely: https://youtu.be/qoWRs7lXtYE
Web Fink: https://www.finkworld.co.uk

Zdroj: Gentle Groove Productions
Foto: Ján Vlk – Dreamwolf