Fink predstavuje svojho predskokana na Slovensku: Je ním nový britský objav Douglas Dare!

Necelé dva týždne ostávajú do februárového koncertu úspešnej britskej formácie FINK na Slovensku. Kapela vedená charizmatickým frontmanom Finom Greenallom, ktorá sa u nás zastaví v rámci aktuálneho turné „Hard Believer Tour“, prezradila, kto si zahrá ako jej predskokan v utorok 10. februára v bratislavskom klube MMC.

‚Sladkohorké, surové a úprimné‘ –  The Quietus

‚Jeden človek na pódiu niekedy stačí‘ – Mary Anne Hobbs, BBC 6 Music

‚Osobité a prekvapivo nové‘ – Guardian Band of The Day

‚Najlepší debut, aký prenikol do neo-klasickej hudobnej tepny ‚– 8/10 Exclaim!

‚Whelm je Herkulovský debut’ –  8.5/10 The Line Of Best Fit

‚Neľahké, no bohato emotívne a zvodne okúzľujúce‘ – 8/10 Clash

‚Douglas Dare prináša úderný debut’ – ★★★★ All Music

‚Skladby plné čistej, minimalistickej elegancie a priezračnosti’ ★★★★ MusicOMH 

7. Standing copy BW

Zdá sa, že britské kapely majú špeciálny talent, privádzať si so sebou počas svetových turné nevšedné mladé talenty. Výnimkou nie je ani formácia FINK, ktorá bude koncertovať už o pár dní v Bratislave. Na svoj jediný slovenský koncert si privedie predskokana priamo z britských ostrovov.

Vyzerá to nielen na jeden, ale hneď dva mimoriadne koncertné zážitky v jediný večer. Už 10. februára totiž vystúpi v Majestic Music Clube celosvetovo uznávaná britská formácia FINK. Skôr než príde na javisko, o zábavu publika sa postará mladý hudobník, spevák a skladateľ DOUGLAS DARE. Novým britským objavom sa pýši londýnsky label  Erased Tapes, špecializovaný prevažne na avant-garde music. Pod jeho ochrannými krídlami Douglas debutoval v roku 2013 s EP “Seven Hours” a o rok neskôr s debutovým albumom “Whelm”, ktorý predstavil v máji minulého roka na turné v piatich európskych krajinách. Naposledy upútal pozornosť kritiky i fanúšikov atmosférickým videoklipom k singlu “Nile”.

Pútavou atmosférou, ktorú dokáže svojím prejavom a skladbami vytvoriť DOUGLAS DARE rozhodne zapadne do atmosféry šou, ktorej bude kraľovať hlavná hviezda večera, FINK. Ten pripomína, že sa už na slovenských fanúšikov teší aj s celým koncertným tímom: “Prídeme v kompletnom zložení a tentokrát nás bude sprevádzať aj náš osvedčený gitarista Chris Nicholls. Niektoré skladby z nového albumu je totiž nemožné  zahrať iba s triom a nechceli sme, aby som ja alebo bubeník Timmy museli stráviť celú šou tancujúc medzi laptopom a gitarovými pedálmi či bicími. Takže Chris prinesie riffy a podklady a navyše aj príjemný pohľad pre dámy v publiku (smiechu). Rob, náš zvukový inžinier je už legenda a Argy, náš svetelný technik je skutočný génius, takže veríme, že spoločne dáme publiku, čo chce, niečo, čo nebude očakávať a snáď ešte viac…” uzatvára FINK.

Vstupenky na bratislavský koncert sú v predaji exkluzívne cez Predpredaj.sk: https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/2507/fink–hard-believer-tour.

DOUGLAS DARE | BIO

Spevák a skladateľ menom Douglas Dare vyrastal v malom pobrežnom meste Bridport na juhozápade Anglicka. Povzbudzovaný matkou, ktorá je učiteľkou hry na klavír, začal komponovať hudbu už v detstve. Počas štúdia na Univerzite v Liverpoole od roku 2008 začal písať kompletné piesne. Jeho decentné, náladové skladby, prevažne založené na klavírnych podkladoch a Douglasovom chytľavom hlasovom prejave začali postupom času prirovnávať k umelcom ako Thom Yorke či James Blake. Ešte počas štúdia Douglas upútal pozornosť londýnskeho indie labelu Erased Tapes, ktoré sa špecializuje na vydávanie avant-gardnej hudby. Po presťahovaní do Londýna podpísal s labelom zmluvu a nasledoval release prvého EP Seven Hours (September 2013). Vzápätí prišlo veľké spoločné turné s kolegom z rovnakého vydavateľstva, podobne zameraným experimentálnym umelcom menom Ólafur Arnalds. V máji 2014 vydal Douglas Dare v spolupráci s perkusionistom a producentom Fabianom Prynnom albumový debut Whelm, ktorý opisuje ako zbierku desiatich skladieb, prepojených temnou, intímnou atmosférou. V medzinárodných hudobných magazínoch doposiaľ zbiera vysoko pozitívne hodnotenia kritiky.

Viac info:
https://www.finkworld.co.uk/
www.facebook.com/finkmusic
https://www.facebook.com/events/1531488873757845/
https://www.douglasdare.com/

Zdroj: SOUL FOR SHOW