Flamenco v Hlave 22: koncert Ponte Pardo a hostia.

Na území Slovenska začala za posledné roky pôsobiť nová, stále početnejšia generácia flamencových umelcov, ktorí dosiahli významné umelecké prieniky v medzinárodných aj lokálnych flamencových aktivitách.

Kapela PONTE PARDO Vám na pripravovanom koncerte v excentricky namiešanom drinku pre fajnšmekrov, spolu s hosťujúcimi umelcami, prinesie kombináciu žánrov: flamenco-world-pop-jazz.  

piatok  26.09. – 19:30 – MC Hlava 22 – Bazová 9, Bratislava

Kapela, orientujúca sa na štýl flamenco nuevo, sa začala profilovať v roku 2010, keď jej frontman Martin Nováček prizval k spolupráci aj ďalších hudobníkov rôznych žánrov s argumentom: Chlapci, ale teraz už naozaj! Ich repertoár obsahuje vlastnú tvorbu,, motívy známych autorov, taktiež rôzne kompozície k tanečným choreografiám. Texty sú v španielskom jazyku, no objaví sa aj slovenčina. Kapela má za sebou množstvo vystúpení a koncertov. Mala možnosť prezentovať sa na akciách a plesoch, vrátane show Česko-Slovensko má talent, za účasti jej dvorného fotografa Jozefa Páleníka. V rámci súťaže Jazzovnica sa dostali do finále, a v dueli zvíťazili so skladbou  Por.Lo.Bueno. Charakteristickou črtou hudby Ponte Pardo je kontrast v striedaní jemných flamencových námetov s hrubou energiou flamenco-puro, tohto nádherného Andalúzskeho fenoménu. Sú známi tým, že na svojich koncertoch ako platidlo akceptujú lokálnu menu Bratislavský Živec. Program septembrového koncertu obohati hosť: Zuzana Čorejová Fedorová- tanec tlesky.

„K flamencu sme sa dostali vďaka kauzálnemu princípu synchronicity. Raz sa mi snívalo ako mi jeden z mojich predkov Paco Perez Iňaritu Sanchez Cuatro Cojones povedal, že aby som už bol ticho, a venoval sa flamencu. Tento snový astrálny zážitok mal vplyv na všetkých ostatných, a tak sme sa ocitli v jednej kapele, za čo nesie priamu zodpovednosť KPS (kauzálny princíp synchronicity), neviem dokedy to tu mám vysvetľovať. Venujeme sa hudbe dokonca aj vo voľnom čase :) Mňa osobne to napríklad robí štastným. A to ani nie som hudobník. Len taký búchač na krabicu. Ostatní flamenco milujú z celej duše, a preto nehráme flamenco, ale len všelijaké fúzie. Máme totiž k tradičnému, čistému flamencu neuveriteľnú úctu. Nikdy by sme si ho nedovolili hrať len tak, v jeho čistej forme bez toho, aby sme sa predtým nenarodili v nejakej andalúzskej cigánskej štvrti.. „

Ponte Pardo ako člen známeho autorského kolektívu Remedios o.z., stojí aj za projektom  Flamencová.Tanečná.Škola  v Bratislave. Takých tu už bolo, poviete si. Áno aj nie. Čím sa táto škola líši od ostatných jej podobných je fakt, že im ani trochu nie je podobná .. Víziou projektu je podporovať autentickosť, hravosť a prirodzenosť človeka vo flamencovom, či inom tanci, na všetkých jeho rytmicko-pohybových úrovniach. Vydáte sa tu na cestu do magického sveta andalúzskeho folklóru a jeho moderných štylizácií, v ktorom počas kurzov podaktorí dokonca dosiahnete ´duende´ (stav očarenia a tranzu flamencového umelca v akcii). Ukázať sa divákom takto intímne a zvnútra, cez autentické prežívanie na pozadí technickej vyspelosti trvá roky tréningu a nalaďovania sa na tú správnu vlnu. No začať niekde treba :) Flamencové kurzy vás dostanú do špecifického tvorivého nastavenia. V rytme klusu španielskeho plnokrvníka, s neočakávanou plasticitou, hrdo a s ľahkosťou vytancujete tajný, doteraz neobjavený kúsok svojej duše. Odhalíte tajomstvo flamencového interpretačného mystéria, intuitívnosť perkusívneho pulzu, elektrizujúci humor telesnej izolácie, jednoduchosť cudzojazyčnej, verbálnej aj neverbálnej komunikácie, či radostnú prirodzenosť hlbokého rituálneho dýchania.

Zažite príjemný večer pri hudbe a vínku na výnimočnom podujatí.

Program:
koncert Ponte Pardo  a hostia
Vtipné Rozdanie Losovaných Cien
Latino DJ Fiesta

Fotografovanie na koncerte je bez predchádzajúcej dohody alebo uhradenia licenčného poplatku 20 eur zakázané.

Na mieste akceptujeme Ticket Poukážky: Multi, Energy, Compliments, lokálnu menu Bratislavský Živec, a Remedios Voucher.

Rezervácie miest (sms):  0911 193382 – VSTUPENKA PLATÍ AKO: 30% zľavová poukážka v  REMEDIOS o.z.

FB EVENT
E-INVITATION
PREDAJ

jpeg_banner_ponte pardo_26.9_300x300

Zdroj: REMEDIOS o.z.