Fléda privíta jar nabitým marcovým programom, prídu The Subways a Archive.

Letos patnáctiletá Fléda uvítá v březnu jaro přesně tak, jak se na energickou mladici, ozdobenou novým designem a vyšperkovanou špičkovou zvukovou aparaturou, sluší a patří: vějířem skvělé muziky, různorodými rytmy i tanečním rejem.

Obyvatelé jihomoravské metropole se mohou těšit na Dunajskou vlnu i skáčkové hody s Polemicem a Fast Food Orchestra, britskou kytarovku The Subways i slovenské ironiky Chili liki tu-a. Největší hvězdou březnového programu bude britské triphopové a postrockové seskupení Archive. Nezklamou jistě ani pražští emoelektronici Vložte kočku, česká hardcoreová stálice Krucipüsk nebo brněnští Poletíme?.

První jarní měsíc přinese na Flédě i řadu parties a v polovině měsíce také oblíbený Blešák. Z koncertů slibuje výjimečný zážitek již 4. března Dunajská vlna. Jedná se o hudební návrat jedné z největších legend české alternativní scény. Zakládající členové kapely Dunaj, Josef Ostřanský a Vladimír Václavek spolu s čerstvou posilou a bubenicí Michaelou Antalovou uchopili známé skladby s novou energií. O den později 5. března bude Fléda patřit elitnímu ska z Česka a Slovenska. Na dvě doby ji roztančí slovenští Polemic a pražští Fast Food Orchestra.

Svoje fungl nové eponymní album přiveze už 7. března britská kytarová trojka The Subways. Křest alba a 20 let existence nejen na českých a slovenských pódiích si pak 12. března střihnou poťouchlí rock’n’rolloví alternativci z Prešova Chiki liki tu-a. Zatímco 15. března bude na tradičním Blešáku kralovat pohoda s fajn lidmi, dobrým jídlem a hezkými věcmi, o dva dny později se bude Fléda chvět v základech díky kreativnímu kolektivu světového formátu. Britský triphopový a psychedelicko-rockový kolektiv Archive předvede nejen svůj filmový projekt Axiom, ale i strhující a po všech stránkách dotažený koncert, vycházející z nového alba Restriction. Jejich hudební perfekcionismus dokonale vynikne na nedávno instalované zvukové aparatuře od firmy d&b audiotechnik, kterou lze kromě Flédy najít například i ve slavné opeře v Sydney.

O den později, 18. března, bude pódium Flédy patřit pro změnu jedné z nejzajímavějších českých kapel současnosti, a to emo-elektronickému seskupení Vložte kočku. Po nich nastoupí před brněnské publikum Krucipüsk, zástupci českého hardcore a crossoveru. Konec března pak završí soutěžní večer studentských kapel a matadoři vtipné brněnské alternativy Poletíme?.

Z dubnové nabídky se sluší již nyní upozornit na večer 24. dubna z cyklu Elektra s jednou z největších hvězd světové house scény, britským DJem Johnem Digweedem a na charismatického coloradského neofolkového věrozvěsta Davida Eugena Edwarse v čele ikonických Wovenhand. Ti očarují Brno svojí kombinací alternative country, post-rocku, punku, industriálu a folkrocku 20. dubna.

O klubu Fléda

Novodobá éra Flédy odstartovala po roce 2001, kdy zde vznikl hudební klub. Od roku 2004 provozuje Flédu tým Level B production, který z klubu vytvořil jeden z nejlepších hudebních prostor v České republice. Dramaturgie klubu je rozmanitá a představuje jak zavedené kapely, tak mladé umělce a rodící se hudební směry. V programu mají své pevné místo větší a produkčně náročnější koncerty zahraničních hvězd i skromnější a autentické přehlídky lokálních hudebníků. Kromě koncertů je Fléda stabilní scénou pro klubové noci (Elektra, Vendeta, Vibe). Ty jsou vždy zaměřeny na konkrétní hudební žánry a aktuální trendy. Od roku 2001 se na pódiu Flédy vystřídalo více než 1000 interpretů, jejichž vystoupení zhlédl téměř milion hudebních fanoušků. Klub je vybaven špičkovou zvukovou aparaturou od firmy d&b audiotechnik.

F_headline_2015

Zdroj: Level B production