FRAGILE darujú Petržalke Narcis na znak nádeje

Pevne veríme, že hudba a dobrá myšlienka dokážu spolu poraziť aj takú zákernú chorobu, akou je rakovina. Vokálna a cappella Fragile sa rozhodla podporiť občianske združenie Liga proti rakovine sériou koncertov a v rámci FRAGILE BRATISLAVA NARCIS TOUR zavíta 2. mája aj do petržalského Domu kultúry Zrkadlový háj.

Už dvadsať rokov prináša žltý narcis nádej onkologickým pacientom. Symbolickým pripnutím makety tohto kvetu vyjadrujú občania Slovenskej republiky spolupatričnosť tým menej šťastným a finančne podporujú ich liečbu i výskum onkologických ochorení. Hudobná skupina Fragile sa rozhodla prepojiť svoje dlhoročné priateľstvo a sympatie s občianskym združením Liga proti rakovine, aby cez svoje koncerty vyjadrila priazeň a dala nádej ľuďom bojujúcim s touto zákernou chorobou. Jednou z ich zastávok v rámci FRAGILE BRATISLAVA NARCIS TOUR bude aj petržalský Zrkadlový háj.

bannerik fragile 500x500

Fragile sú na Slovensku priekopníkmi v žánru a cappella, keď sa vypracovali z kuriózneho projektu, ktorému nikto neveril, na žiadanú koncertnú kapelu napĺňajúcu veľké haly a sprevádzajúcu tých najznámejších slovenských a českých interpretov. Hlas je ich jediným nástrojom – vedia ním vykúzliť populárne melódie – zaranžovať celé skladby – ako aj imitovať akýkoľvek inštrument a dokonca i techniku hrania. Ich predstavenia sú plné výbornej hudby, skvelého humoru a oduševnených výkonov. Fragile v zostave Braňo Kostka, Soňa Norisová, Jana Golis, Helena Krajčiová, Svetlana Rymarenko, Slavo Košecký, Vilo Csontos a Kamil Mikulčík prinášajú známe rockové, popové či jazzové hity od takých umelcov ako je Sting, Tina Turner i mnohých ďalších. Projekty Fragile Queen Symphony a Hlasy 1,2 s piesňami patria u nás v tomto žánri k dosiaľ neprekonateľným činom.

Už viac ako dvadsaťpäť rokov pomáha občianske združenie Liga proti rakovine onkologickým pacientom, ich rodinám a blízkym. Okrem snahy dopomôcť k vybudovaniu kvalitnej lekárskej starostlivosti v onkologických klinikách venuje Liga proti rakovine veľkú pozornosť aj prevencii, pretože častokrát môže byť už v čakárni u doktora neskoro. Preto je dobré vedieť, že o príznakoch choroby a rizikách, ktorým sa má človek vyvarovať sa môžeme dozvedieť aj z  iných dostupných zdrojov. A aj na hudobnom koncerte môžeme získať poznatky o správnych životných návykoch, prevencii a zodpovednej starostlivosti o naše telo.

Časť z výťažku tohto turné bude venovaná na podporu programov Ligy proti rakovine zameraných na nákup potrebných prístrojových vybavení, skvalitnenie liečby a života onkologických pacientov či výskum potrebný k ďalšiemu napredovaniu v úspešnej liečbe rakoviny.

Informácie o predstavení:
FRAGILE BRATISLAVA NARCIS TOUR 2016
DK Zrkadlový háj, Rovniankova 3, Bratislava
02.05. 2016 – 18:00 / Vstupné: 13 €

Zdroj: Kultúrne zariadenia Petržalky