freestyle inline battle 2012: V Bratislave sa bude konať finále medzinárodnej korčuliarskej súťaže!

Bratislava. Akcia freestyle inline battle sa pilotne konala v roku 2009 a pokračovala aj v roku 2010 v Bratislave. Po ročnej pauze prišli organizátori s novým konceptom pre rok 2012 a z jednorázovej súťaže sa stala séria štyroch pretekov počas roka. Posledná súťaž sa bude konať už túto sobotu a žiaden korčuliar či priaznivec kolieskových korčúľ by pri tom nemal chýbať.

Čo je freestyle slalom

Freestyle slalom je jazda medzi kužeľkami, ktoré sú rozmiestnené na linke v pravidelných 50, 80 alebo 120 cm rozostupoch. Je to množstvo trikov, ktoré sa robia v rôznych variáciách. Hodnotí sa kvalita aj kvantita trikov, kontinuita, plynulosť, nadväznosť na ďalšie triky a pod.

Súťaž freestyle inline battle bude pozostávať z troch častí:
+ freestyle battle –
koncepcia, kde za 30 sekúnd / 1 jazda (pričom 1 kolo = 2-3 jazdy) korčuliar zo seba vydá to najlepšie
+ speed slalom –
rýchlostný slalom na 1 nohe cez 20×80 cm kužeľov
+ fun battle –
alebo aj jazda pre radosť; viac-menej nesúťažná kategória, kde nevyhráva ani tak náročnosť, ako skôr originalita, pohotovosť a dôvtip

Rozhodovať bude nemecko-slovenská porota na čele s Florianom Schneiderom (GER). Medzi súťažiacimi sa objaví aj Martin Sloboda (GER), svetová jednotka z roku 2009, majster Nemecka, majster Európy 2009 a 2010, vicemajster Európy 2012 a aktuálna svetová šestka.

Registrácia, prezentácia a tréning súťažiacich bude od 8.00 v priestore industriálnej haly v objekte RMX, a.s. na Starej Vajnorskej 37/a (GPS: 48.191361,17.181983). Jednotlivé súťaže odštartujú o 9.00 speed slalomom a okolo obeda sa začne freestyle battle. V podvečerných hodinách sa uskutoční fun battle a na záver vyhlásenie víťazov. Okrem toho si diváci budú mať príležitosť vyskúšať dvojradové retro korčule.

freestyle inline battle zastrešuje svetová organizácia World Slalom Skaters Association, vďaka čomu majú korčuliari možnosť získať body do svetového rebríčka. V ňom sa aktuálne nachádza 10 slalomerov zo Slovenska. Okrem toho súťažiaci získavali body aj do tzv. fib rebríčka. Mená najlepších žien a mužov sa dozvieme už v sobotu.

Príďte povzbudiť súťažiacich a užiť si skvelú atmosféu s korčuľami ! Všetky informácie sú dostupné na www.freestyleinlinebattle.com a na facebooku www.facebook.com/freestyleinlinebattle.

Zdroj: freestyleinlinebattle.com