FURIA, UADA a AU-DESSUS sa predstavia v Bratislave!

Tri plnohodnotné kapely vyrážajú na spoločné európske tour, aby predstavili rôznorodé, moderné pohľady na black metal. Ich jediná slovenská zastávka sa uskutoční 4. apríla 2018 v Bratislave a organizuje ju mladá agentúra Loud Farm Booking.

Vystúpia:

FURIA – experimental black metal (POL)
UADA – melodic black metal (USA)
AU-DESSUS – post-black metal (LTU)

Poľské mesto Katowice je známe nielen ako dejisko festivalu Metalmania, ale aj ako rodisko kapely FURIA. Táto formácia dokázala svoj black metal obohatiť o progresívne a experimentálne prvky, čisté vokály a rôzne atmosférické fragmenty. Kapela funguje od roku 2003, debutovala v roku 2007 albumom „Martwa polska jesień“ a do dnešného dňa má na konte už päť zásekov, na ktorých spieva zásadne len v rodnom jazyku. Ich najaktuálnejšie dielo, „Księżyc milczy luty“ vyšlo v roku 2016 pod krídlami labelu Pagan Records a otvorilo týmto Poliakom cestu ďalej, než len do okolitých krajín.

FURIA svoj inovatívny pohľad na čierny kov čoskoro odprezentuje aj na kultovom festivale Roadburn. Nás ešte predtým poteší v rámci turné Za ćmą w dym w Europę Centralną 2018, na ktorom vystupuje v pozícii headlinera.

Ako hlavný support sa predstavia mladí melodic black metalisti UADA, ktorí priletia až z ďalekého Portlandu (štát Oregon). Títo Američania sa slovenským fanúšikom predstavili už minulé leto na Loud Farm Feste a teraz sa vracajú na klubovú show, aby pripomenuli debutové CD „Devoid Of Light“ (2016) a potvrdili svoju pozíciu poriadne surovou jazdou. Nebudú chýbať kapucne a všadeprítomná temnota. – Povinnosť pre fanúšikov bánd typu MGŁA či ZHRINE!

A koncertný večer otvoria nováčikovia na scéne, AU-DESSUS z Litvy. Tí prídu predviesť, ako sa hrá precítený, melancholický post-black metal v Pobaltí. Kapela vznikla v roku 2014 vo Vilniuse. Po debutovom, eponymnom EP vydala v roku 2017 svoj zatiaľ jediný dlhohrajúci album End Of Chapter a rýchlo o sebe dala vedieť aj v západných kútoch Európy. Na tomto turné tak určite nebude len do počtu.

Tento zaujímavý hudobný trojzáprah sa na Slovensku predstaví už 4. apríla 2018. Miestom činu bude BratislavaRandal Club.
Začiatok koncertu je stanovený na 19:00, prvá kapela to odpáli od 19:30.

Vstupenky zakúpite v sieti Predpredaj.sk, ich cena je 17,5 €. Vstupné na mieste bude za 20 €.
Viac informácií nájdete na
FB evente.

Zdroj: TS