G. Bregović a Y. Tiersen privezú do Bratislavy (nielen) hity filmového plátna.

Február bude v Bratislave v znamení filmovej hudby. Počas koncertov naživo zaznejú skladby  z filmov Amélia z Montmartru, Good Bye Lenin! či hity Kusturicových filmov. V bratislavskom NTC vystúpi 11. februára Goran Bregović s Wedding and Funeral Band a v Ateliéri Babylon odohrá 23. februára koncert francúzsky skladateľ a multiinštrumentalista Yann Tiersen.

Začiatkom februára bude v Bratislave horúco! Fanúšikov určite roztancuje a rozohreje kráľ balkánskej hudby Goran Bregović , ktorý do Bratislavy pricestuje so svojím Wedding and Funeral Bandom.

goran bregovic

Počas dvojhodinového koncertu odohrá nielen kultové skladby, aj vďaka ktorým sa filmy geniálneho režiséra Emira Kusturicu stali jedinečnými, ale aj ďalšie hity svojej 40 ročnej kariéry a skladby z aktuálneho albumu Champagne for Gypsies.

https://youtu.be/OyMA84-mowI

Medzi remonovaných skladateľov a hudobníkov patrí aj Yann Tiersen. Francúzsky multiištrumentalista je známy okrem iného aj ako autor hudby k filmom Amélia z Montmartru, Good Bye Lenin! a ďalším. Hoci ťažiskom jeho tvorby je experimentálna a vážna hudba, v rámci aktuálneho turné vystupuje  s rockovou kapelou a nezaprie, že jeho najväčšími obľúbencami sú umelci ako Nick Cave či dokonca Nirvana.

yann tiersen

Koncertný rok na Slovensku sa pomaly rozbieha, usporiadateľská agentúra Ore Pole však už teraz oznámila viacero koncertov na prvý polrok 2015.

Okrem už spomínaných koncertov Gorana Bregovića a Yanna Tiersena sa fanúšikovia môžu tešiť aj na návrat Nneky (15. apríl 2015), ktorá v Bratislave koncertovala vo vypredanom Ateliéri Babylon v roku 2013, ale aj koncert britskej speváčky Delilah (5. február), jeden z najväčších súčasných objavov nezávislej scény  Kadebostany (16. február) či vystúpenie rapperky a poetky  Dessy (30. apríl). Informácie o koncertoch a vstupenky sú k dispozícii na www.orepole.sk.

Zdroj: Agentúra Ore Pole