Gamma Ray: Kapela okolo Kaia Hansena sa vracia s novou energiou napriek katastrofe!

Album Gamma Ray „Empire of the Undead“ vyjde 28.3.2014. Na turné spolu s Rhapsody of Fire (Fabio Lione, Alex Staropoli, Alex Holzwath…)! 

Koncerty v Bratislave 22.3. (MMC) a Košiciach 24.3. (COLLOSSEUM)!

Potvrdené!

Na koncertoch Gamma Ray sa ako špeciálny hosť v každom meste predstaví iná kapela. V Bratislave so „západnejšou“ časťou európskeho turné to bude čoraz známejšia formácia Elvenking, ktorá dokončila a vydáva ďalší album THE PAGAN MANIFESTO.

Elvenking hrajú tzv. pohanský metal a za posledné roky odohrali množstvo koncertov a veľkých festivalov a ich popularita stále vzrastá.

Link: https://www.elvenking.net/promo_pagan/

V Košiciach sa predstavia domáci symfo-metalisti Ravenclaw, ktorí si postupne na domácej scéne taktiež získavajú stále väčšiu podporu. Tento rok sa tiež zúčastnili ďalšieho ročníka Wacken Metal Battle, kde postúpili až do finále a je možnosť že sa zúčastnia najväčšieho svetového metalového festivalu Wacken 2014 ! To je momentálne snom každej pravej metalovej kapely.

Takže už naozaj len pár dní a túto sobotu a najbližší pondelok sú v MMC v Bratislave a v Collosseu v Košiciach pravé metalové sviatky. Treba podotknúť, že Gamma Ray nebudú hrať menej ako 90 minút ! Buďte tam !

09022014-ELVEN BAND 2014 - 2

Napriek tomu, že kapelu Gamma Ray počas ich juhoamerického turné (koncom roka 2013) postihla obrovská katastrofa – a to že im vyhorelo ich vlastné štúdio v Hamburgu (celé zariadenie štúdia, nástroje, zlaté a iné platne za predaje a spomienky na celú éru v Helloween a Gamma Ray) a že im poisťovňa nepreplatí ani cent, kapela pozbierala všetky sily a dokončila nový album. Ten podľa prvej zverejnenej skladby v sebe ukrýva aj výrazný podiel agresivity, ktorým možno kapela čiastočne vykrýva, či ventiluje obrovskú stratu…

Samotná skladba nepostráda typické gammarayovské tempá, melódie, nasrdené metalové riffy a veľkú pestrosť… Fanúšikovia znalí éry Kai Hansena (gitara, spev) v Helloween, poľahky odhalia inšpiráciu z tej najpravejšej zlatej éry, rokmi 1985-86 a aj vďaka Kaiovmu výkonu za mikrofónom cítiť plynulé pokračovanie tejto éry, napriek tomu že už je to takmer 30 rokov !

Album bude prvým dlhohrajúcim počinom, kde sa za bicími nástrojmi objaví nováčik Michael Ehré, ktorý však svoju úlohu zvláda doslova skvelo, po svojom predchodcovi Danielovi Zimmermannovi, ktorý podľa všetkého nadobro skoncoval s hudobnou kariérou… Michael však prevzal na seba ťažkú úlohu nahradiť Zemmermanna veľmi zodpovedne a podľa prvých – nadšených ohlasov fanúšikov, pôjde o veľmi dobre komplexne prijatý album kapely po poslednom štúdiovom 4 roky starom „To The Metal“ z roku 2010.

Album „Empire of the Undead“ vyjde až 28.3.2014, avšak exkluzívne až v 4 verziách, a to ako CD; CD + DVD BOX; LP a BOXSET obsahujúci CD, DVD, 7“ SP (vinylový singel), tričko, plagát a 6 fotografií, si budú môcť album aj fanúšikovia prednostne aj na slovenských koncertoch kapely! Nevýhodou pre zberateľov je, že rôzne vydania budú mať aj iné farebné prevedenie, biele, čierne a zlaté…

Taktiež spolobojovníci na tomto turné, Rhapsody of Fire, prišli s novým klipom: Dark Wings of Steel.

Takže Gamma Ray + Rhapsody of Fire – to najlepšie naživo zo všetkých albumov už 22 a 24.3 v Bratislave a Košiciach !!!

www.epg.sk

BB-gamma_FINAL2nahlad

Zdroj: EPG