Gary Numan na budúci týždeň prvýkrát na Slovensku,

Už na budúci týždeň premiérovo zavíta na Slovensko priekopník a veľké meno britskej synthpopovej a elektronickej scény Gary Numan. Legenda, ktorá ovplyvnila generácie hudobníkov od osemdesiatych rokov až dodnes. Jeho hity ako „Cars“ alebo „Are Friends Electric“ poznajú generácie fanúšikov na celom svete.

S rešpektom sa o ňom vyjadrili rôzni najznámejší svetoví umelci – od Princea po Lady Gaga, od Jacka Whitea po Kanye Westa, od Becka po Queens Of The Stone Age, či The Foo Fighters a Nine Inch Nails. Viacerí z nich spolupracovali s Numanom alebo urobili cover verzie či sample z jeho rozsiahleho hudobného katalógu.

Svojím novým albumom „Savage (Songs from a Broken World)“ sa čiastočne vrátil tam, kde v roku 1979 ohúril svet prevratným elektronicky chladným zvukom debutového albumu so skupinou Tubeway Army “The Pleasure Principle”, do čias svojej najväčšej slávy. Album je z 95% nahratý s použitím elektronických nástrojov a znie naozaj bombasticky a veľmi aktuálne zároveň. Album po vydaní vystrelil na 2. miesto britského albumového rebríčka a 1. miesto indie. Kuriózna situácia prekvapila Garyho Numana v USA, kde by v oficiálnej Billboard dance/electronic hitparáde obsadil prvú priečku, no odpoveďou mu bolo, že jeho album nie je dostatočne elektronický. Útechou mu bolo aspoň nasadenie v kategórii rock/alternative, kde obsadil 22. miesto.

24. októbra vystúpi Gary Numan v rámci jeho svetového turné „The Savage Tour“ v bratislavskom Majestic Music Clube, kde okrem noviniek, podľa vlastného vyjadrenia, odohrá aj väčšiu porciu starších klasických hitov, keďže na Slovensku ešte nikdy nehral. Počas turné už stihol Gary natočiť aj koncertné DVD počas skvelého vystúpenia v londýnskej Brixton Academy. Jeho koncert u nás bude unikátny v rámci celej východnej Európy. Okrem našej krajiny vystúpi už len v Poľsku. Vstupenky na podujatie sú v predaji exkluzívne v sieti Predpredaj.sk.

Zdroj: TS