Gitana má nový album Kolora, farbami ho pokrstil Igor Kmeťo mladší!

Temperament, vášeň, radosť a mnoho farieb! Tak to vyzeralo na krste nového albumu speváčky Gitana. Večerom sprevádzal Igor Kmeťo starší a album „Kolora“ pokrstil dúhovými farbami jeho syn Igor Kmeťo mladší.

Na albume je 15 piesní, na ktorých okrem samotnej Gitany pracovali ďalší výborní muzikanti a textári ako Saša Okálová, Slavo Solovic, Marek Vozár, Michal Polák, Maroš Kachút, Eduard Čonka, Daniel Markus či producent Gonzi. Gitana chce, aby album ukázal majoritnému obyvateľstvu na Slovensku, ako môže nazerať do rómskeho sveta a zobrať si odtiaľ niečo farebné. Vypočujte si skvelé skladby plné radosti zo života!    

KORZO cafe & restaurant v Bratislave zažilo nával radosti zo života a rómskeho temperamentu. Speváčka Gitana tam totiž krstila album „Kolora“. Slovenskú Beyoncé prišli podporiť speváčka Anita Soul, Silvia Šarköziová s celou kapelou Cigánski diabli a mnohí ďalší. Slávnostný večer moderoval hudobník Igor Kmeťo starší.

„Gitana je v fakticky z rodiny, lebo jej dedo a môj otec boli bratranci. Poznám ju odkedy, ako sa narodila. Viem presne aká je veľmi talentovaná a šikovná speváčka. Už ako 13-ročná spievala ako Beyoncé. Potom ale odštartovala umeleckú dráhu v zahraničí, od 16-tich rokov chodila po svete, spievala na lodiach, vo Francúzku a podobne. Potom sa v zahraničí vydala, mala syna a až keď sa rozviedla vrátila sa späť na Slovensko. Na albume Kolora sú dobré skladby a máme tam aj jednu spoločnú „Mňa sa nezbavíš“. Želám jej, aby sa ľudia v tomto CDku našli,“ dodal spevák Igor Kmeťo starší.

Album Kolora pokrstil Igor Kmeťo mladší farbami, ktorými nakreslil na plátno veľké srdce. Do neho sa potom všetci hostia podpisovali. 

„Je to pre mňa česť, že si ma Gitana pozvala ako krstného otca. Poznáme sa asi od desiatich rokov a máme krásny súrodenecký vzťah. Albumu želám, aby rozdával ľuďom radosť, dobrý pocit a hlavne lásku. Aby ľudí  zbližoval a nech prináša do podnikov, kde ho budú hrať, na diskotéky, či ľuďom do auta, kde si ho budú púšťať, len dobrú atmosféru,“ povedal krstný otec Igor Kmeťo mladší.

Kolora je výsledkom Gitaniho dlhého úsilia. Na albume je 15 piesní, na ktorých spolupracovala s vynikajúcimi muzikantmi a textármi ako  Saša Okálová, Slavo Solovic, Marek Vozár, Michal Polák, Maroš Kachút, Eduard Čonka, Daniel Markus či producent Gonzi.

„Tento album ja kus mojej cesty, posledné dva roky formovania, snahy ísť ďalej. Ja za tým veľa zážitkov a spolupráca s mnohými muzikantmi. Boli časy, keď zo mňa nešlo nič, ani texty ani hudba, ale boli aj také, keď sa to zo mňa doslova valilo. Kolora je súčasťou môjho etnického pôvodu a ja to naozaj s láskou prezentujem. Je to  farebnosť, to, čo prezentuje moju rómsku časť rodiny, ukazuje, čo prežívame,“ vysvetľuje Gitana.

Na albume je aj aktuálny Gitanin úspešný singel Nápad. Niektoré piesne sú tam v slovenčine, iné v rómskom jazyku. A práve do tých talentovaná umelkyňa vkladá najväčšiu nádej.

„Myslím si, že najmä tie majú šancu preraziť v západných krajinách, pretože rómština sa im zdá internacionálnejšia. Mohlo by sa im dariť na medzinárodných festivaloch. Dúfam však aj v to, že Slovensko je pripravené na moju hudbu. Tento album by mal hovoriť, ako majorita môže nazrieť do nášho sveta a zobrať si odtiaľ niečo farebné,“ uzatvára Gitana.

Gitana, vlastným menom Adriana Drafiová, spieva a tancuje už od štyroch rokov. V tvorbe ju inšpirovali speváčky ako Whitney Houston, Mariah Carey, či Barbra Streisand. Už ako dieťa začala spolu s kamarátmi skladať vlastné skladby. V 17-tich rokoch prišla prvá ponuka vystupovať v zahraničí. Začalo sa to vo Švajčiarsku a postupne precestovala veľkú časť Európy. Spievala aj pred celebritami  svetového formátu ako Tina Turner, Claudia Schifer, David Coperfield, či Boris Becker. V Maďarsku vystupovala so známym spevákom Jozefom Szabom a o čosi neskôr sa začala jej dlhodobá spolupráca s Kmeťobandom.  S bývalou snúbenicou jej brata Klaudiou neskôr založila duo Gitanas a prihlásili sa spolu do Talentmánie. V súťaži zožali obrovský úspech. Potom, čo sa ich profesionálne cesty rozišli, začala Gitana spolupracovať s Creativ studio B3. Výsledkom je hit „Nádherná“ z dielne Kachút – Solovic, ktorý neskôr naspievala aj ako duo s Jánom Bendigom. Medzi jej ďalšie zaujímavé hudobné počiny patrí naspievanie úvodnej piesne v slovenčine  k Disney rozprávke Láva, ktorú naspievali ako duo spolu so spevákom kapely Korben Dallas Jurajom Benetinom. V súčasnosti sa v tvorbe venuje novému štýlu, elektro swingu a gypsy swingu. Aktuálne informácie o Gitane nájdete na https://www.facebook.com/gitanaofficial/?fref=ts

Zdroj: PH