Gitarista Peter Luha pokrstí 20. decembra debutový album Viaje del Alma v Hlave 22!

Slovenský gitarista a skladateľ pokrstí v magický dátum 20.12. 2012 o 20:12 svoj debutový štúdiový album Viaje del Alma. V hudobnom klube Hlava 22 okrem neho vystúpia aj originálni hostia.

Krst albumu sa mohol pripraviť až po Luhovom návrate z tvorivého pobytu na severe Španielska. Spoločne so svojou priateľkou, výtvarníčkou Luciou Černekovou, tam dokončil ďalší zo série animovaných filmov On The Road s názvom Brussels.

Petra Luhu budú na pódiu sprevádzať špičkoví slovenskí hudobníci. Basgitarista Juraj Griglák, perkusionista Dino de Valeria, flamenco gitarista Maťo Mateo Nováček, Jozef Scheiner na mandolíne a koncert spestrí aj tanečník Dano Godány. Hudobný program krstu bude doplnený projekciou krátkych filmov z animovaného projektu On The Road.

Nahrávka Viaje del Alma vyšla vo vydavateľstve Real Music House a vznikala pod dohľadom hudobných producentov Roberta Pospiša a Martina Sillaya. Talentovaný slovenský gitarista a skladateľ sa na svojom debute predstavil ako hudobník s mimoriadnym citom pre atmosféru skladieb, ktoré vychádzajú z jeho intenzívnych ciest po Európe. „Album je veľmi osobný a pocitový. Tak vznikol aj jeho názov, ktorý v slovenčine znamená Cesta duše,“ vysvetľuje Peter Luha originálny názov svojho debutu.

Jedinečný zvuk a hudobný výraz originálneho slovenského gitaristu vychádza z dvoch zásadných gitarových smerov: „Už dávno ma pri hre inšpirovali žánre ako flamenco a gypsy jazz, ktoré pochádzajú z Francúzska a Španielska. Posledné roky to bolo ešte silnejšie, keďže som strávil s priateľkou pol roka v Paríži a rovnaký čas v Španielsku. Preto sa môj sólový gitarový album tematicky nesie práve v tomto duchu.“
Trinásť autorských skladieb dopĺňajú dva bonusy – Let čmeliaka a Čardáš v originálnych gitarových úpravách. „Album som nerobil so zámerom osloviť nejaké špecifické publikum. Dúfam, že si nájde cestu ku všetkým, ktorí majú radi pocitovú a melodickú hudbu, verím, že osloví aj ľudí s temperamentom. Rozhodne nie je určený len pre gitarových poslucháčov, ktorí si však určite prídu na svoje.“

Zdroj: Peter Luha