Gladiátor a Inekafe zahrajú deťom na koncerte Chyťme sa za ruky.

V nedeľu 14.apríla ožije Dom Kultúry v Galante hudbou známych slovenských skupín. Pri príležitosti osláv 23. výročia úspešného fungovania Domova Sociálnych Služieb pre deti a dospelých v Galante vystúpia Gladiátor, Inekafe, Anna Veselovská, Martin Harich a Smola a Hrušky.

Štvrtý ročník benefičného koncertu Chyťme sa za ruky je pripravovaný ako darček pre deti a osoby so zdravotným a s mentálnym postihnutím z 31 zariadení z Trnavského a Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Festivalový areál ponúkne na dvoch poschodiach pestrú paletu hudby, tanca a zábavy. Programom bude sprevádzať dvojica moderátorov, známy zabávač Juraj Mokrý a nádejný tanečný spevák Zašo. Počas štovrhodinového predstavenia uvidia diváci na pódiu koncertné vystúpenia punkových INEKAFE, stálice poprockovej scény skupiny Gladiátor, finalistku hlasu ČeskoSlovenska Annu Veselovskú, finalistu Superstar Martina Haricha a mladú kapelu Smola a Hrušky. Tešiť sa môžete aj na exotické tance ZUMBA s vynikajúcou instruktorkou Luciou. Zmysluplné podujatie príde podporiť aj Slovenská kráska ostatného ročníka Miss Sympatia Prešov Silvia Pavlíková.

V aktívnej a náučnej časti programu sú pre detičky pripravené workšopy historickej ľukostreľby, na vytváranie pestrých obrázkov enkaustikou – maľovaním horúcim voskom pod vedením skúsenej výtvarníčky Moniky Baloghovej. Základy aerobicku a Zumba tancov naučia účastníkov skúsené inštruktory Lucia a Wladka. Pre nejmenších je počas celého podujatia pripravený na šantenie detský svet s trampolínkami, kĺzačkou, nafukovacím hradom, trojkolkami a maľovaním na tvár.

„Prípravy na koncert sú super. Trvali vyše mesiaca, deti sa tešili, lepili darčeky, postavičky, kreslili, pripravovali výstavku. Deti to vnímajú veľmi intenzívne a hudba ich baví zo všetkého asi najviac.“ popisuje silné emócie úprimne dojatá riaditeľka DSS Galanta Alžbeta Molnárová.  V rámci začlenenia mentálne postihnutých detí do spoločnosti ich prídu podporiť svojou účasťou a skamarátiť sa aj deti zo širokej verejnosti, aby spoznali bližšie svet večných detí. ,,Cieľom podujatia je darovať hudobný zážitok hendikepovaným deťom, ktoré sa počas roka nemôžu bežne zúčastniť takéhoto kultúrneho podujatia.,, uvádza hlavnú myšlienku tohto zmysluplného podujatia organizátor Milan Štefánik.

Benefičný koncert Chyťme sa za ruky začína o 14.00 hod. ZUMBA tancami a náučnými workshopmi a o 15.00 hod. koncertnými vystúpeniami. Pre deti a osoby so zdravotným a mentálnym postihnutím,  deti z detských domovov a deti do 140cm je vstup bezplatný. Predpredaj vstupeniek pre verejnosť je v MsKS Galanta a v sieti Ticketportal.

Zdorj: Milan Štefánik
Foto: Vlado Kuric a Robert Rybársky