Glenda má nový videoklip plný slnka, ukáže vám život na rodnej Kube.

Speváčka a flautistka Glenda má nový videoklip z Havany. Vznikol k singlu In Search Of, ktorý je jej vôbec prvou skladbou naspievanou v anglickom jazyku. Mladá hudobníčka sa v ňom objavuje v rôznych častiach slnkom zaliatej kubánskej metropoly, pričom nechýbajú ani zábery na bežný život obyvateľov tejto karibskej krajiny.

Tí si napriek ťažkým životným podmienkam a možno práve kvôli nim dokážu hudbu vychutnať ako málokto. Cítiť to aj zo záberov s kubánskymi hudobníkmi, ktorí svoje majstrovstvo previedli nedávno i na festivale Bratislavské jazzové dni (BJD). Kubu na ňom reprezentovala formácia Bellita y jazztumbata na čele s Glendinou mamou, ktorú na hlavnom pódiu doplnila jej večne usmiata dcéra.

Glenda_2_Martin Machaj

Pod čerstvo zverejneným videoklipom je ako režísér podpísaný slovenský filmár Braňo Vincze. Ten v minulosti vytvoril klipy pre takých interpretov, ako Vec, Para, AMO, Billy Barman alebo Puding pani Elvisovej. Svoju ruku k dielu priložil aj Viktor Cicko, ktorý s Vinczem dlhodobo spolupracuje. Obom sa podarilo zachytiť pravý charakter Kuby, kde čas plynie akosi inak a uponáhľanosť jej obyvatalia poznajú len z rozprávania turistov.

Glenda je pod skladbou In Search Of podpísaná ako spoluautorka hudby i textu. Okrem nej má v hudbe a texte prsty aj hollywoodsky skladateľ Alan Roy Scott, ktorý má za sebou spolupráce s takými hviezdami ako Céline Dion, Steviem Wonderom či Cyndi Lauper. O časť hudobnej zložky sa postaral  gitarista Peter Tomko, známy ako člen kapely Mariána Čekovského. Takmer 6-minútový singel ľudia postupne nájdu na streamingových službách Spotify, Deezer a Soundcloud a tiež v iTunes store.

Skladba In Search Of by nemala chýbať ani na pripravovanom debutovom albume kubánskej muzikantky, ktorej vydanie je naplánované na jar 2015. Okrem Alana Roya Scotta na ňom Glenda pracuje aj s producentom a zvukovým inžinierom Dantonom Suppleom, ktorý si meno urobil ako producent albumu X&Y (2005) od Coldplay. S prechodom zo špenielčiny na angličtinu jej popritom pomáha – Mary Hammond – učiteľka spevu, u ktorej si kľučky podávajú také osobnosti ako Matt Bellamy z Muse, Florence Welch z Florence and the Machine, Dido, ale i nastupujúca kanadská hviezda Kiesza.

“V havanskom štúdiu budem opäť zatvorená až do Vianoc. Potom si trochu oddýchnem a od januára pokračujem ďalej, aby bol debutový album na jar hotový. Singel In Search Of trochu napovedá, ako by mala nahrávka znieť, no keďže sme v procese tvorby, výsledna podoba je stále otvorená,” povedala speváčka, ktorá má za sebou koncerty na takých podujatiach ako Cherchez La Femme, BA City Beats alebo Uprising reggae festival.

www.iamglenda.com
www.facebook.com/GlendaWorld

Zdroj: Ján Papač, PR manager
Foto: Martin Machaj (https://www.martinmachaj.com)