Glenda a Peter Lipa po roku opäť spolu na jednom pódiu – na JazzFeste v Znojme.

Kubánska speváčka a flautistka Glenda sa takmer po roku opäť predstaví na jednom pódiu s kultovou postavou slovenskej jazzovej scény – Petrom Lipom. Mladá hudobníčka vystúpi v stredu 14. januára ako hostka na jeho koncerte v juhomoravskom Znojme, ktoré je oddnes dejiskom tradičného JazzFestu.

Okúzľujúca muzikantka sa s Lipom predvedie o 19:00 v krásnej Štukovej sále Louckého kláštora. Lístky na koncert sa dajú v predpredaji kúpiť za 250 českých korún, na mieste bude vstupné o 50 korún drahšie.

Glenda by Martin Machaj_2

Glenda s Lipom naposledy vystúpila vlani v januári v bratislavskom Kempinski Hotel River Park, kde bola hlavnou hviezdou práve hudobníčka z Havany a najznámejší slovenský jazzový spevák sa zhostila úlohy špeciálneho hosťa. Spoločne si okrem iných zaspievali aj taliansku klasiku v štyýle bossa nova – dueto Quando Quando Quando. Pre JazzFest Znojmo chystá dvojica ďalšiu špecialitu. “Publiku predstavíme skladbu, ktorú sme ešte nikdy predtým spolu nespievali. Bude to prakvapenie,  o akú pieseň pôjde si zatiaľ necháme pre seba,” povedala s úsmevom rodáčka z Havany.

Pár týždňov po koncerte v Znojme vycestuje talentovaná muzikantka naspäť do kubánskej metropoly, aby tam v nasledujúcich mesiacoch ďalej pokračovala na nahrávaní skladieb pre debutový album. Zatiaľ z neho zverejnila jedinú pieseň – singel In Search Of, ku ktorému vznikol aj videoklip.

Peter Lipa_5198

Glenda je pod touto skladbou podpísaná ako spoluautorka hudby i textu. Okrem nej má v hudbe a texte prsty aj hollywoodsky skladateľ Alan Roy Scott, ktorý má za sebou spolupráce s takými hviezdami ako Céline Dion, Steviem Wonderom či Cyndi Lauper. O časť hudobnej zložky sa postaral gitarista Peter Tomko, známy ako člen kapely Mariána Čekovského, produkciu mal na starosti Danton Supple, ktorý si meno urobil ako producent albumu X&Y (2005) od Coldplay. Singel je dostupný na YouTube, na streamingových službách Spotify, Deezer a Soundcloud a tiež v iTunes store.

www.iamglenda.com
www.facebook.com/GlendaWorld

Zdroj: Ján Papač / PR manager
Foto: Martin Machaj (www.martinmachaj.com)