Go Techno: Nois – Hlučné časy už mám za sebou!

Zdeněk Okáč je rezidentným djom a PR managerom najväčšej českej techno párty Apokalypsa.

Zaslúžene sa objavuje na najvýznamnejších festivaloch a kluboch v celej Českej republike. Aktívne sa podiela na vyhľadávaní talentov a pripravuje rozhovory s headlinermi Apokalypsy.

Prečítajte si rozhovor s hosťom večera GO TECHNO.

Nois foto

1. Prečo nick NOIS ?
Pozůstatek z doby základní školy, který se se mnou táhne už víc jak 10 let. Znělo to krátce, úderně, jasně a vždycky tam byla nějaká spojitost s elektronickou hudbou. Hlučný doby už mám ale za sebou :)

2. Od siedmich rokov hráš na klavír. Ako si sa k tomu dostal, zahráš si aj teraz na tento hudobný nástroj ?
Můj děda je houslista, který díky svému talentu procestoval celý svět, takže se tak nějak předpokládalo, že bych na nějaký nástroj měl umět. Mám za sebou něco přes 9 let učení na klavír a dokážu zahrát pár svých oblíbených kousků, ale teď už pravidelně netrénuju, takže celá hbitost rukou i schopnost rychlé orientace v notách, už není to co dřív…

3. Už piatý rok si v teame Apokalypsa, čo presne máš na starosti ?
Primárně je to tvorba rozhovorů a článků, výběr DJs a pomoc při různých vedlejších projektech jako byl například nedávný DJ contest, jehož pravidla jsem vymyslel a snažil jsem se, aby jeho podstatou bylo skutečně objevit nějaké nové talenty. Totiž soutěže založené na počtu hlasů na Facebooku jsou úplně mimo a jde jim jen o to, aby stránky dané akce byly co nejnavštěvovanější. Já se snažil nasměrovat Apokalypsa contest jinou a kvalitnější cestou a osobně si myslím, že se skutečně vynořilo několik jmen a projektů, které na sobě zamakaly a přineslo jim to popularitu i elán do další práce. A to je v dnešní době to hlavní.

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/users/563208″ params=“auto_play=false&hide_related=false&visual=true“ width=“100%“ height=“450″ iframe=“true“ /]

4. Robil si rozhovori s velikánmi svetového techna ako Chris Liebing, Rush, The Advent, Joseph Capriati a ďalší  koľko ti trvá príprava na interview a ktorý na teba nechali najsilnejší dojem ?
Je to různé, s většinou z nich jsem dělal už rozhovor víckrát, takže jsem třeba věděl na co navázat. Někdy se vynoří X témat, na která se je člověk může zeptat, jindy je zase těžké z nich něco vypáčit. Dojem ve mně zanechaly takřka všechny rozhovory s výše uvedenými. Chris Liebing mě potěšil tím, že si na odpovědi skutečně vyhradil čas (což je při jeho časovém vytížení unikátní) a poslal mi odpovědi na 5 stran. To stejné Rush, který v rozhovoru detailně popsal, čím ho už hardtechno začalo s*át a že pomalu ztrácí sluch. Advent – to je nestor a nesmírně vzdělaný člověk, který volí spíš krátké, ale neskutečně zajímavé a výstižné odpovědi a Joseph Capriati, to je taková moje srdcovka. Zažil jsem s ním už několik akcí, strávili jsme spolu tři dny v kuse, když hrál v ČR a i když jsem měl zezačátku pocit, že mu sláva vlezla do hlavy, tak se později ukázal jako velmi kamarádský a upřímný člověk, který je na stejné vlně. Pořád jsme v kontaktu a hodně jsem se od něj naučil.

5. Viem, že máš dobrý prehľad o svetovej aj českej scéne, kto ťa v poslednej dobe zaujal.
Opět se vrátím k Apokalypsa contestu – podívejte se na finálovou desítku – ti všichni mě zaujali a měli na to, aby na hlavním pódiu Apokalypsy bez problému odehráli set srovnatelný se světovými DJs. Co se týká světové scény, tak mě zaujal například Blawan, Bart skills a několik dalších jmen, která si ale nechám pro sebe.

6. Jednu dobu ste mali veľký počet spoločných vystúpení s Spiriakosom, ako ste sa k sebe dostali ? Čo dalšie spoločné vystúpenia a produkcia ?
Potkali jsme se někdy v roce 2007 nebo 08 přes naše společné kamarády Steena s Keeperem (aktuálně známý pod nickem Makarov). Rozuměli jsme si a rozumíme si jak po hudební stránce, tak především jako kamarádi, což je základní předpoklad, pokud mají společné sety za něco stát. Především sezóna 2009 pro nás byla hodně silná, ale občas si spolu zahrajeme i dnes, akorát těch akcí, na kterých se potkáváme už není tolik co dřív. V produkci je Patrik na evropské úrovni, takže se mu do toho neodvážím jakkoli fušovat, ale myslím, že během společných setů se dokážeme celkem slušně doplňovat :)

7. A posledná, najdôležitejšia otázka. Aký alkohol máš najradšej ? :)
Momentálně víno, ale pamatuju si, že na jednom hraní v Žilině před pár lety mě hodně zaujala kombinace tonicu a borovičky:)

NOISA môžete vidieť na party GO TECHNO 4.4.2014 v SUBCLUBE spolu so SPIRIAKOSOM, Barim, Branislavom Be a Haskym 

GO TECHNO
4.4. 2014 (piatok)
SUBCLUB
Štart: 22:00 hod.
Vstup: 5€
https://www.facebook.com/djnois?fref=ts

gt flayer

Zdroj: Go Techno