GO TECHNO – Sutter Cane: Z hudby The Prodigy som bol som úplne očarený.

GO TECHNO OR GO HOME! Tieto slová reprezentujú našu silnú vášeň k technu! GO TECHNO nie je len udalosť. Staviame kultúru a komunitu. Prinášame nové hudobné zážitky a emócie pre ľudí.

Na tomto pokračovaní vystúpi jeden z hlavných predstaviteľov rakúskej scény. Sutter Cane je producent a majiteľ významného vydavateľstva Driving Forces. Spolupracuje s mnohými svetovými umelcami a pravidelne sa objavuje na festivaloch svetového formátu. Okrem Sutter Canea svoju dávku podá aj GO TECHNO djs team Branislav Be, Bari a Hasky.

Prečítajte si rozhovor s headlinerom – Sutter Caneom

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/tracks/179287198″ params=“color=ff5500″ width=“100%“ height=“166″ iframe=“true“ /]

Mohol by si nám opísať svoj typický deň?
Vstávam o 10tej ráno, skontrolujem emaily a Facebook, vypočujem si demá, pripravím nadchádzajúce releasy, začnem robiť na hudobných projektoch, píšem si s mojim priateľom André Walterom, idem sa prejsť alebo idem na EMS tréning, ukončím jeden alebo druhý projekt, čakám na emailové odpovede, navečeriam sa a/alebo sa stretnem s jednou špeciálnou osobou, ktorú by som rád nazýval mojou priateľkou, haha.

Na niektorých fotografiách veľmi pripomínaš herca Vin Diesla, už ti to niekto povedal?
Hahaha, skôr ako Vin bez svalov :P. Ale až doteraz to bola len moja mama, čo mi to povedala.

V spojení s hudbou si už od svojho detstva, čo sú základy alebo korene tvojej hudobnej cesty?
Ako dieťa som bol veľkým fanúšikom Michaela Jacksona, ale na dlhých cestách autom s mojim otcom som prišiel do kontaktu s hudbou, ktorá bola viac o syntetizátoroch od umelcov ako Kitaro a Jean Michel Jarre. V 11tich rokoch som narazil na hudbu od The Prodigy a bol som úplne očarený, nakoľko som predtým nikdy nepočul niečo porovnateľné. Vo veku, kedy sa príliš nestaráte o to čo je a nie je cool, som začal počúvať holandskú komerčnú tanečnú hudbu, na ktorej ma chytili práve beaty a rýchle hudobné tempo. V tomto období ma chytili aj ranné releasy od Marushe a Westbam. Zatiaľ čo sa The Prodigy stali mojou kapelou číslo 1, objavil som hardcore a začal som zbierať Thunderdome kompilácie. Od tohto bodu som bol konečne úplne napojený na elektronickú hudbu a moja cesta sa začala … Hardcore -> Psy Trance -> Hardtrance -> Acid -> Techno. V 14tich rokoch som bol na svojej prvej rave party a od tohto bodu sa môj život úplne zmenil.

GT banner

Čo bol zlomový bod v tvojej kariére?
No, skoro po 19tich rokoch DJingu a 10tich rokoch produkcie sa ten zlomový bod zčasu na čas prihodí, ale najpodstatnejšie momenty bolo pravdepodobne hranie na legendárnych eventoch Gazometer, založenie vydavateľstva Driving Forces Recordings, založenie eventov BOINK!, napojenie sa na Haralda Reiterera z Connect2 / Blakksheep, byť súčasťou Abstract family … pokračovanie nabudúce :P

Si zakladateľom Driving Forces Recordings (DFR), ako by si definoval zvuk svojho labelu?
Driving Forces Recordings bolo založené v čase, keď elektronickej tanečnej hudbe dominoval minimal … a ja jednoducho nedokážem vystáť túto hudbu, takže mojim cieľom bolo vytvoriť skutočný techno label, a to je to, čo robíme. Medzičasom okrem hlavného labelu pribudli sublabele – Driving Forces Digital Series a Driving Forces X-Files. Labele a ich releasy sú v neustálom vývoji, ale aby som opísal momentálnu situáciu v Driving Forces Recordings, tak si stojíme za vysokokvalitným, aktuálnym a čisto mainštýlovým technom, zatiaľ čo Digital Series sa tento rok sústreďuje viac na groovy. Sublabel X-Files reprezentuje tvrdú stránku DFR, hutné nemecké techno.

Aké projekty môžeme na DFR očakávať v blízkej budúcnosti?
Prichádzame s novou kompiláciou Driving Forces Family Affairs, ktorá prinesie až 8 exkluzívnych a doteraz nevydaných trackov od priateľov nášho labelu. V najbližších mesiacoch môžete taktiež očakávať releasy/remixy od Black Asteroid, Ortin Cam & Stanny Franssen, Spektre, Fixon, Anthony Hypster, Tork, Linus Quick, Sven Wittekind, Klaudia Gawlas, Frankyeffe, Gabeen, Miniminds, Bodyscrub & Pascal Nuzzo, Krischmann & Klingenberg, Angy Kore, A-Brothers,  Mike Wall, Balthazar & Jackrock, Nicolas Bacher…

Chceli by sme vedieť viac o rakúskej scéne z tvojho pohľadu. Ako by si vašu techno scénu opísal? A aká je v nej pozícia DFR?
Och, toto je stará, dobrá, ale extra zákerná otázka :P Rakúska techno scéna je rozhodne jedna z najťažších, ak chceš na nej ako umelec získať pozornosť. Myslím si, že tu máme veľa talentov, ale nie až toľko možností. Taktiež publikum je veľmi zaťažené na veľké mená a väčšinou nerešpektujú prácu lokálnych umelcov, alebo aspoň to tak vyzerá. V podstate by som povedal, že máme techno scénu, ale množstvo ľudí, ktorí skutočne technom žijú je veľmi málo v porovnaní s ostatnými krajinami alebo v porovnaní s tým, aké množstvo by bolo ešte možné. Ja ale pevne verím, že naša scéna môže byť v priebehu niekoľkých rokov opäť väčšia. Pre umelca je Rakúsko rozhodne najťažšia škola, cez ktorú sa treba dostať. Ak si zariadiš, že si získaš pozornosť rakúskeho publika, tak si na správnej ceste. Samotné DFR je tu rešpektované väčšinou producentov a Djov, ale ako label sa príliš nezameriavame na lokálny trh, takže domáce decká pravdepodobne v skutočnosti ani nevedia, že sme rakúsky label.

Posledná a najdôležitejšia otázka, ktorú sa pýtame každého umelca vystupujúceho na Go Techno, ktorý alkohol máš najradšej ?
Hahaha, v poriadku. No, v skutočnosti nie som moc na alkohol ale zopár pív počas noci a jeden pohár whiskey s colou počas vystúpenia sú mojim štandardom ;)

Sutter Caneho môžete vidieť na party GO TECHNO 27.2. v Subclube spolu s Branislavom Be, Barim a Haskym

GO TECHNO
27.2. 2015 (piatok)
Subclub Bratislava
Štart: 22:00 hod.
Vstup: 7€
FACEBOOK EVENT https://on.fb.me/1AeGnpD
https://www.facebook.com/suttercaneofficial
https://www.facebook.com/DrivingForces

flayer_GT_2702

Zdroj: GO TECHNO