Goblin „Profondo rosso/Deep red“ World Tour 2015 – prvýkrát na Slovensku.

Goblin je talianska kultová kapela, hrajúca symphonic/progressive rock. Z jej dielne pochádzajú soundtracky k najznámejším filmom Daria Argenta, režiséra milovaného a obdivovaného veľkým Quentinom Tarantinom, a to najmä vďaka jeho hororom, radiacim sa dnes už ku klasikám svetovej kinematografie.

Hudba Goblin je však nerozlučne spätá aj s filmami iných významných režisérov ako Bruno Corbucci, Joe D’Amato a tiež so “Zombiem” Američana George Romera.

GOBLIN - world tour 2015

Veľký úspech zaznamenal soundtrack k filmu “Profondo rosso” (dnes má už 40 rokov), len počas prvého roku od vydania bolo z neho predaných milión kópií, pričom v rebríčkpoch predávanosti Long Playing sa udržal 52 týždňov, z toho 16 figuroval na prvom mieste.

V 70-tych rokoch Goblin spolupracovali s Eddiem Offordom, producentom Yes, Emerson Lake and Palmer, Gentle giant atď., ktorý sa okamžite po vypočutí ich demo nahrávky podujal na produkciu ich albumu.

Skupina je mimoriadne aktívna aj na koncertnom poli, v posledných rokoch títo muzikanti absolvovali niekoľko úspešných svetových tournee so zastávkami napr. v Japonsku, Kanade, USA a v Európe, kde ako headlineri vystúpili na viacerých festivaloch.

Goblin ovplyvnili hudobnú produkciu početných skupín v štýloch rock, heavy metal a dark, mnohí mladší hudobníci ich zaraďujú medzi svoje vzory a inšpirátorov.

V roku 2014 boli Goblin zaradení do programu festivalu MITO, kde sa stretávajú najlepší interpreti a tvorcovia klasickej a súčasnej hudby.

Goblin:
• Claudio Simonetti: klávesy
• Bruno Previtali: gitary
• Federico Amorosi: basgitara
• Titta Tani: bicie

Ako predkapela sa predstaví skupina Persona Grata z Bratislavy.

Lístky čoskoro v predaji na Ticketportal

Dátum: 18. marca 2015
Čas: 19:30
Miesto: Ateliér Babylon, Kolárska 3, Bratislava
Organizátori: Taliansky kultúrny inštitút v Bratislave, Salek Production

Zdroj: Taliansky kultúrny inštitút / Istituto Italiano di Cultura