`Goření – netradičný karneval!

Festival nepredvídateľnej zábavy Xichtoplesk uvádza bláznivú rozlúčku s rokom 2012 v podobe maškarného plesku s názvom `Goření !!!

`Goření je východoslovenskou premiérou kontroverzných rapperov z Prahy, duo s biblickým názvom SODOMA GOMORA tvoria MCs M.Engele (a.k.a. Řezník) a DeSade (a.k.a. SWD).

Spoločnými silami od roku 2007 produkujú a šíria svojský druh hiphopu zvaný horrorcore. V textoch dominuje téma morálneho a duševného úpadku súčasného človeka. Posúvajú hranice čierneho humoru, nešetria nikoho. S nadhľadom opisujú najmä tragické príbehy doby, no neznižujú sa k motivačnému rapu. Debut „Bůh se utnul“ (2008) posúva SG k živým vystúpeniam po boku legiend amerického hardcore rapu (Necro, Jedi Mind Trix). Nasleduje album „Na konci tunelu je tma“ (2010) s hosťami ako King Gordy a Bizarre z D12. Ako SWD a Řezník vydávajú tiež sólové dosky, točia videoklipy, koncertujú, hosťujú na rôznych projektoch. Na Východné Pobrežie prichádzajú okoreniť predvianočný karneval, za gramce sa postaví DJ Ill Rick.

Rozhýbať všetko živé v klube príde ostravská skupina Babayaba (BBYB). Kombinácia tvrdej tanečnej elektroniky s „gore“ vokálmi, didjeridoo a gitarou v ručne vyrobených hororových maskách je zárukou neopakovateľného zážitku. Na konte majú album „deBBYBut“ (2008), kopec odohraných koncertov (nedávno vo Veľkej Británii) a festivalov, doma v Ostrave sú už šiesty rok hostiteľmi festivalu extrémnej muziky Babayabál. Ich koncerty nabíjajú priestor obrovskou energiou, o čom sme sa mali možnosť v Košiciach presvedčiť napríklad na Xichtoplesku 2011. Kto týchto maskovaných šialencov ešte nepozná, má jedinečnú príležitosť zmeniť túto situáciu práve na decembrovom `Goření !!!

Špecialitou večera bude projekt Pentagramček. Satanistický pop pre malé deti. Edukatívne aj veselé pesničky vhodné do predškolských a školských zariadení, ale aj pre dospelých. Pentagramček vznikol za účelom vyplnenia zásadnej diery na trhu – detských kresťanských pesničiek existujú celé kopy, zatiaľčo ponuka detských satanistických pesničiek v slovenskom jazyku je mikroskopická. Repertoár zoskupenia teda tvoria takmer výhradne radostné pesničky do tanca i do spevu o tom, ako dobrý Satan učí deti hláskovať, počítať a dáva im nádej do života.

+ Súťaž o najlepšie masky // ceny do súťaže venujú partneri karnevalu
+ MŠK afterparty @ Backstage Pub (DnB,Jungle,HC) // 22:33 – 03:57

`Goření !!! netradičný karneval
15.12.2012 | 18:31
Collosseum | Vrátna 70 | Košice
SODOMA GOMORA /CZ | BABAYABA /CZ | PENTAGRAMČEK
4 EUR v maske | 6 EUR bez masky
https://sodomagomora.znk.cz/
https://bandzone.cz/bbyb
https://bandzone.cz/pentagramcek
Udalosť @ facebook: https://www.facebook.com/events/356930697729997/

Zdroj: Organizátor