Gorillaz vystúpia na Open’er festivale!

Gorillaz, svetovo najúspešnejšia virtuálna skupina, vystúpi v rámci turné Humanz vôbec po prvý krát v Poľsku, na festivalovom pódiu Open’er v Gdyni!

Od debutu v roku 2001 Gorillaz už mnohokrát dokázalisvoju jedinečnosť a ikonickosť svojimi činmi.. Sú skutočným globálnym fenoménom, čo dosiahli spôsobom, ktorý úplne prepísal svetovú pop music. Z ich debutového albumu v roku 2001 sa predalo 6 miliónov kópií a ich druhý album Damon Days (2005) bol ešte úspešnejší a definitívne vyniesol Gorillaz na celosvetovú úroveň.

V 2010 sa Gorillaz vrátili s nahrávkou Plastic Beach. Je to 16 – tracková prechádzka cez pop, rap, dub, soul, a elektroniku, od západu na východ a naspäť. Sprevádzaná je toľkými rôznorodými spoluprácami ako j Lou Reed, Snoop Dogg, Mark E Smith, De La Soul, Mos Def and Bobby Womack. Tento rok sme boli svedkami vydania HUMANZ, ktorý prezentuje akýsi záznam inšpirácií a panoramatického pohľadu na kapelu za posledných 7 rokov. Na albume sú členovia Murdoc, Noodle, Russel a 2D – ako vždy – dopĺňaní zaujímavými umelcami ako Jehnny Beth (Savages), Danny Brown, Benjamin Clementine, Vince Staples, Popcaan, and Kali Uchis. Ako môžete sami počuť, Gorillaz aj tomto albumu neprestávajú posúvať hranice stále ďalej. My posúvame hranice takisto a preto vám s potešením oznamujeme že práve Gorillaz budú naším prvým headlinerom. Vidíme sa 6. júla v Gdyni!

Zdroj: TS