Grand Prix Bugatti 2012: Bolek Polívka sa preženie po Zlíně vo vozidle Alfa Romeo!

Velkou osobnost představí exhibiční jízda GRAND PRIX BUGATTI 2012, která se uskuteční jako doprovodná akce letošního ročníku Barum Czech Rally Zlín. Na místě spolujezdce se objeví ve voze Alfa Romeo C8 oblíbený herec Boleslav Polívka.

Závodní skvosty třicátých let minulého století jsou velkým lákadlem páteční divácké Super rychlostní zkoušky v ulicích krajského města Zlína. Pořadatelé ze společnosti Samohýl Motor Holding a.s. připravují rovněž velkolepé setkání historických vozidel na zámku v Napajedlích, které proběhne ve dnech 31. srpna – 1. září.

„Herec Boleslav Polívka si osobně vyzkoušel Alfu Romeo 8C, což je jediná závodní osmiválcová Alfa z třicátých let, která je na území České republiky. Od roku 1930 do roku 1934 vévodilo auto všem Velkým cenám v Evropě. Boleslav Polívka pojede jako spolujezdec, poněvadž chtít po něm po čtvrté hodině, aby řídil vozidlo je poněkud iluzorní,“ uvedl JUDr. Ladislav Samohýl, hlavní organizátor akce při setkání s novináři. Během exhibiční jízdy předvede známý herec scénku. „Za sebou bude mít bednu s destilačním přístrojem, bude svírat opletený demižon a bude ujíždět před vizovickým „ramenem spravedlnosti“. Jeho řidičem bude člověk, kterému říkáme Depardieu, protože vypadá jako dvojče oblíbeného francouzského herce,“ pověděl Samohýl. Start jízdy zúčastněných historických vozidel Grand Prix Bugatti po městském okruhu ve Zlíně ja naplánován na devatenáctou hodinu.

V loňském roce usedly za volanty bugattek slavné osobnosti jako například Francouz Jean-Pierre Nicolas, který v sedmdesátých letech vyhrál pět závodů mistrovství světa a slavil i titul vicemistra světa v rally nebo Ital Luca Rossetti, dvojnásobný mistr Evropy v rally. Uvidíme, jaké překvapení si připravili pořadatelé pro letošní ročník. „Jednu z původních bugattek jsme nechali opět pro potřeby pořadatelů, aby tam posadili významnou osobnost. Zatím netuším, kdo se za volantem objeví,“ uzavřel Ladislav Samohýl.

Zdroj: Barum Czech Rally Zlín