Grape Festival 2015!

Dátum 14. – 15. August 2015 a s ním aj začiatok jedného z desiatich najlepších malých festivalov v Európe (European Festival Award) sa nezadržateľne blíži.

Grape nás zatiaľ nesklamal a cestičku, ktorú si organizátori zatiaľ razia napovedá, že to nemôže byť inak ani tento rok. Grape pre nás predstavuje super organizáciu, výzdobu, ktorú by mu mohol závidieť nejeden starší a väčší festival. Vynikajúce jedlo, oblečenie, doplnky na markete, športoviská, kopa slamy. Veľa mladých podobne divne dogabaných ľudí. Super koncerty, tá veľká malosť, ktorá je skôr výhodou ako nevýhodou festivalu, vždy spojí nás všetkých do jedného veľkého strapcu hrozna :)

Okrem vyhypeovaných účinkujúcich nás bude čakať aj nabitý sprievodný program. Témou celého festivalu ako to už grafika napovedá bude tento rok „PSYCHADELLIC“. Nebude chýbať už tradičný URBAN MARKETík. Organizátori si okrem zrkadla a hojdajúcich sietí z minulého roka, pripravili ďaľšie zaujímavé objekty ktoré budete mať možnosť vidieť v areáli festivalu. Okrem toho si organizátori pripravili ešte jednu chuťovku. V spolupráci s hlavným partnerom – Slovenskou sporiteľnou, oslovili mladých architektov na STU v BA, aby pripravili celý koncept (návrh, konštrukčné riešenie, rozpočet a realizáciu) interiéru šapita a samotného pódia Space Stage, ktorý víťaz na letisku aj zrealizuje. Pred šapitom má stát meeting point v tvare kruhu a ak sa nemýlim CDčka, ktoré sa zbierali na tlačovke, budú jeho súčasťou. Myslím že každopádne sa máme na čo tešiť. Ďalšou vychytávkou festivalu sú ihriská na futbal, basketbal, bubble fotbal, surf arenka.. Pre športovcov ako uliate.

Skvelé jedlo je nedodeliteľnou súčasťou každého dobrého festivalu. Či už sú to domáce, čínske, japonské, indické a neviem ešte aké kuchyne. Jednoducho, je si z čoho vyberať.

Šiesty ročník so sebou prinesie vychytaných headlinerov FOALS, NETSKY LIVE, JOSÉ GONZÁLES, THE MACCABEES, SELAH SUE, MO, GRAMATIK, SIGMA DJ SET, TRIGGERFINGER, BALTHAZAR, KADEBOSTANY, BRNS, INTERGALACTIC LOVERS, aj česko-slovenských ostrielaných harcovníkov PARA, PUDING PANI ELVISOVEJ, LE PAYACO, BILLY BARMAN, TATA BOJS, FALLGRAPP, LENKA DUSILOVÁ, KATARZIA, LAVAGANCE, PAULIE GARAND, BOYBAND, SUPA, PURIST, BAD KARMA BOY, MONIKINO KINO a mnoho ďaľších Live actov a DJských vystúpení..

Pripájame ešte aftermovie z minulého roka:

Vidíme sa, tešíme sa!

postergrape15final

Napísal: Michal Dzubina