GRAPE FESTIVAL 2016

Už o necelý mesiac, presnejšie 12. augusta nám leto prinesie druhý festival (z dvoch), ktorý sa na Slovensku neoplatí premeškať- piešťanský GRAPE. Bacha! tohtoročnou témou je slušnosť, ktorú vo vizuálnom ponímaní vyjadruje biela farba. Takže slušne sa nahoď, najlepšie do bielej farby a hlavne si so sebou prines slušnosť v srdci.

2Grape si dáva na vizuáloch dosť záležať, podľa mojej skromnej mienky to majú zmáknuté najlepšie na Slovensku, o čom svedčí aj získané ocenenie v najvýznamnejšej súťaži o najkreatívnejšiu reklamu na Slovensku – Zlatý klinec. Grape bol prihlásený v kategórii Corporate a brand identity, v ktorej bola udelená iba jedna cena a to práve GRAPEu za minuloročnú kampaň. Strieborný klinec stíska v ruke grafik Palko Bartoš, ktorý sa o to najviac pričinil. Spolupracoval aj Matúš Bence s teamom Moiré.

13730898_10155187709613569_1160682343085214921_o

Tento rok nás čaká už siedme pokračovanie, a preto neváhaj, zabaľ plavky&flipflopy, ale nezabudni ani pršiplášť&gumáky (pán mrak sa, bohužiaľ, stáva neželaným členom line up-u na mnohých open airoch) a poď si s nami zakrepčiť na indičká, hiphopy, drumce, swingoviny, raggaečká a techničko. Stačí ak sa v piatok 12. augusta o 12:00 (skôr ťa bohužiaľ nevpustia) dopravíš na letisko v Piešťanoch s lupeňom z tvojho obľúbeného hrozna a počkaj siiiii! Už ťa vcuclo. Ešte predtým nezabudni preliať alkoholy a iné povzbudzováky zo skla a plechoviek do inej nádoby. Dnu ťa s tým nevpustia. Ak nemáš, dá sa kúpiť aj dnu alebo ak si neplnoletý, či dokonca prísny straight edge, môžeš sa do sýtosti nalogať aspoň z cisterny, prípadne nejakej šmakovej rawbiolimo-citronády. Bude dostatok všetkého pre 10 000 zábavychtivých festivalových nadšencov. Určite si na fesťák neber žiadne nálože, nožíky, gany, dáždniky, toxické ale ani omamné látky. Môžu ťa checknúť veľkí chlapci na bráne. Ak si younGraper < 12, máš free vstup a pokiaľ nemáš kde nechať svojho psieho kamoša, môžeš ho vziať na pařbu so sebou, ale iba na vôdzke a s náhubkom!

Keď už si dnu, rozlož si stan, alebo ak si jedným z tých fajnšmekrov čo využili ubytovanie v tohtoročnej novinke 5-miestnom BELL TENT-e prípadne už zabehnutému TENT INN-e pre 2 osoby, stačí ti dostať sa do oploteného BELL TENT INN areálu, v ktorom máš navyše aj vlastnú recepciu a toalety. Ten BELL TENT má inak aj celkom fajn výhody – nafukovacie matrace, bavlnená dečka s vankúšom, stolík, mini sedenie a svetlo. V prípade že si chudobný ako ja a nechce sa ti vyhodiť 200e za taký luxus, postav stan a šup na prehliadku areálu.

Mapka stanových mestečiek: 

13735541_10155182576698569_1589153367051875597_o

GRAPEáci majú takisto nového pivného partnera a to smíchovský Staropramen. Bude sa čapovať STAROPRAMEN 10°, STAROPRAMEN nefiltrovaný 12°, STAROPRAMEN Cool Grep (radler). Pribudne aj Beer Village, kde sa budeš môcť vychillovať a ochutnať pivká privezené z ďalekých krajín. Atmosféru Belgicka ti pripomenie pšeničné pivo HOEGAARDEN White, mexické pláže priblíži CORONA Extra a anglický chlad nájdeš v pive CARLING British Cider servírovaný na ľade. Pricestuje aj autíčko so Sládkovou limonádou, ktoré sa postará o prírodné nealkoholické osvieženie. Pri výčapných centrách budú aj menšie bary, aby bol areál dostatočne pokrytý, ale nezabúdaj, téma je SLUŠNOSŤ! Vo FoodCourte bude určite kopec jedla ako po minulé roky, od klobás a bramborákov cez sushi a indiu až po ovocníčkov a rawbio hipsta pochutiny.

13603516_1065935470164120_117505024883608643_o

Tento rok sa opäť uskutoční aj Urban Market 2016 (Summer Edition). Keď nevieš, tak je to predajná výstava dobrej módy, dizajnu, šperkov a doplnkov. Hlavne baby si prídu na svoje, takže ak chceš niektorú očariť, kúp jej šperk, či kvet do vlasov, určite budeeeee… Pusa :) A snáď bude aj prehliadka. Ohľadom športových aktivít, organizátori zatiaľ mlčia, ale myslím, že sa opäť môžeme tešiť na basket, surfovačky, nejaké tie zorbing futbálky aaaaa to by už aj stačilo. Ideme tam predsa len viac za hudbou ako za športom ;)

Keď už máš areál obehnutý, tak hybáááj na stage! Kvôli tomu tam všetci v prvom rade ideme, no nie?

GRAPE má na svoju malosť dosť našľapaný line up a môžeš sa vyblázniť až na šiestich stageoch. Na piešťanské letisko sa nám po roku vracajú Netsky a MØ – takže ak si minulý rok nadával, že si nevidel headlinerov, tento ti už (snáď) neujdú. Ďalej výpočet silných mien pokračuje: Kaytranada, Bloc Party, Crystal Castles, Milky Chance, Jake Bugg, Camo & Krooked, Circa Waves a po troch rokoch sa vracia aj Austrálčan Dub FX. Okrem headlinerov vystúpia ešte zahraniční Oscar & The Wolf , !!!, HVOB, Jan Blomqvist & Band, All Tvvins, Klangkarussell a samozrejme čaká nás aj v početnom zastúpení obľúbená česko-slovenská scéna.

13559198_10155141665218569_5184796024038242893_o

Vidíme sa na Grape Festivale 2016, kamoško!

SPOT:

AFTERMOVIE 2015:

ARTISTS:

* Bloc Party (uk) * MØ (dk) * Netsky live (be) * Crystal Castles (can) * Milky Chance (de) * Jake Bugg (uk) * Kaytranada (can) * Dub FX (au) * Camo & Krooked (at) * Circa Waves (uk) * Oscar & The Wolf (be) * !!! (us) * HVOB (at) * Jan Blomqvist & Band (de) * All Tvvins (irl) * Klangkarussell (at) * Jana Kirschner * Para * Billy Barman * Midi Lidi (cz) * Medial Banana * Puding Pani Elvisovej * Chiki Liki Tu-A * Bokka (pl) * Scarecrow (fr) * Walter Schnitzelsson * Monikino Kino (sk/cz) * Skyline (cz) * Bad Karma Boy * Haf & Beyuz * Malalata * Luno (cz) * Diego * Nvmeri * Purist * Longital * Jimmy Pé * Bulp * Max Bazowski * Fresh Out Of The Bus * Inkwall * Subtension * Prezident Lourajder * Solid Move * VR / NOBODY (cz) * Ghost Of You (cz) * No Distance Paradise (cz) * Vetroplach * Swan Bride * Swing Society Orchestra * Prešporskí Junáci * Moja Reč * Boyband (cz/sk) * Strapo feat. Spinhandz * Smack (cz) * Norman Bates (cz) * fvlcrvm * Dalyb * Nobodylisten (cz) * Džunyja G * Purist DJ Set * DJ Spank * DJ Shimo * Yanko Kral * DJ Vec * Simple Sample * Kinet * Young Jay * Uncl Pete * Sir Bakulu * Bobsan * Barbie Idiot * Toky

TICKETShttps://www.grapefestival.sk/sk/content/tickets
URBAN MARKET: https://urbanmarket.sk/vyzva-urban-marekt-2016-summer-edition/

Napísali: Michal Dzubina, Denisa Buhajová