Grape festival 2018 vypredaný!

Už štvrtý rok po sebe sa vypredali všetky vstupenky na piešťanský festival Grape ešte pred jeho začiatkom. V tomto roku to bolo na slovenské pomery rekordne rýchlo, keďže sa tak udialo 16 dní pred začiatkom festivalu.

Na multižánrovom festivale vystúpi vyše osemdesiat interpretov, z toho dvadsaťšesť zo zahraničia. Najväčšími hviezdami budú zahraniční hostia alt-J, Kodaline, Nick Murphy fka Chet Faker, Wilkinson, Lamb, Jungle, Wolf Alice, Modeselektor, Noisia alebo Oh Wonder. Z Čiech prídu osláviť 30 rokov fungovania Tata Bojs a slovenskú vlajku ponesú skupiny ako Para, Trosky, Billy Barman, Fallgrapp či Chiki Liki Tu-A.

Festival prináša aj zopár noviniek pre svojich návštevníkov. Vznikol nový open air tanečný stage v tvare majáku, ktorý bude zabávať ľudí od začiatku festivalu až do jeho konca prakticky bez prestávky. Pribudol jeden nový vstup, a to do stanového mestečka, aby mali ľudia plynulejší príchod a nemuseli čakať dlho pri hlavnej bráne. Stanové mestečko sa otvára v piatok už o 9:00, areál následne o 12:00 tak, ako doteraz. Nebude chýbať ani umenie. V časti areálu sa vyrastie záhrada z veľkoformátových zrkadlových obrazov, ktorú inštaluje celosvetovo známy výtvarník Matej Krén. Nezabúda sa ani na ekológiu. Na celom festivale bude jedlo podávané iba v kompostovateľnom riade a vratné poháre doplnia tiež recyklovateľné. Separovanie odpadu je už samozrejmosťou. Toto je iba zlomok z noviniek a služieb, ktoré festival tento rok pripravil, na mieste toho návštevníci uvidia a zažijú omnoho viac.

Deviaty ročník festivalu sa uskutoční 10. – 11. 8. na piešťanskom letisku.

Viac info nájdete na:

www.grapefestival.sk

www.facebook.com/grapefest

www.instagram.com/grape_festival

Zdroj: TS