GREEN DAY sa s novinkou prihlasia uz dnes!

Skupina GREEN DAY poteší fanúšikov novým singlom. Ako uviedol spevák Billie Joe Armstrong na Instagrame, skladba sa bude volať Bang Bang a kapela ju zverejní už dnes  11.8.2016.

Green Day patrí k reprezentantom americkej punk rockovej scény. Celosvetovo sa preslávili v roku 1994 albumom Dookie , ktorý obsahoval hity Basket Case a When I Come Around. Albumu sa predalo cez 20 miliónov a trojica zaň získala Grammy. Dodnes je komerčne najúspešnejším titulom Green Day. Kapela vtedy rozpútala novú punkovú revolúciu a spolu s The Offspring alebo  Blink-182 vrátila divoký rock do hitparád.
Green Day-credit-frank-maddocks-2016

Postupne nasledovali úspešné albumy  Insomniac (1995), Nimrod (1997) a Warning (2000), ďalším zásadným albumom bola až rocková opera  American Idiot (2004), ktorá skupinu znova prepojila s mladou generáciou. Album, ktorý obsahuje dva z najväčších hitov Green Day, pesničky  Boulevard Of Broken Dreams a Wake Me Up When September Ends, vyniesol skupine sedem nominácii na Grammy a z toho dve víťazné (Najlepší rockový album a Nahrávka roka).

Z dostupných informácií nie je zrejmé, či Green Day chystajú nový album, dá sa to však predpokladať.

Zdroj: Warner Music
Foto: Frank Maddocks